Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [EASY PHP] Problem z wyswietlaniem strony na dysku :/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szasza
Witam!
Mam problem, gdyż nie chce wgrywać mojej strony na serwer tylko testować na dysku. Zaistalowalem EasyPhp 1.8. Pojawiła sie ikonka e na dolnym pasku ekranu przy apache i mysql pali sie zielona lampka. Wiec niby wszystko ok. Teraz wrzucam moja strone do katalogu C:\Program Files\EasyPHP1-8\www i klikam prawym przyciskiem na literke E i wybieram Local Web. Wyswietla sie strona glowna mojej strony, niestety jak juz wchodze to srodka to zamiast efektów mojej pracy widze caly kod php nei przetworzony :/
Wgrywajac cala strone na jakis darmowy serwer z obsługą php wszystko działa ok.
Ktoś wie co robie nie tak :/ moze gdzieś jeszcze coś musze ustawić. Przy wgrywaniu easyphp nic nei zmieniałem.
simonX
To normalne PHP jest jeżykiem typu server-side czyli wykonuje się dopiero po stronie serwera nie tak jak HTML:P. Najlepiej sobie zainstaluj Apache tam wpisując adres hosta w przeglądarce internetowej czyli 127.0.0.1 bedziesz mogl ogladac wyniki swojej pracy bez wrzucania plików na jaki kolwiek serwer.
szasza
Hej. dzieki za odpowiedz wlasnei tak miałem zrobione i nie chcialo działać, ale wina byla po mojej stronie tongue.gif Bo wrzuciłem ta strone na cba.pl i okazało sie ze efekt był taki sam czyli wyskakiwały mi same błedy :/ Okazło sie ze inny serwer zagraniczny akceptował wszystkei moje byki i ale było ich naprawde sporo i to takie banalne ze szok!!
Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego niektóre strony w php wyswietlaja mi sie normalnie a niektóre tak:

Jesteœ zalogowany jako szatan | Wyloguj

czyli bez polskich znakow tylko z jakimis kwadracikami lub Bóg sam wie z czym jeszcze smile.gif Musze cos dopisać zeby mi sie normalnei wyświetlały??
Jak probowałem edytować jeden plik we FrontPage to wyświetlilo mi sie okienko o kodowaniu, ale nie wiedzialem ktore wybrac :/ Unicode, europa srodkowa i mase innych do wyboru :/
simonX
Tutaj sobie zobacz Polskie Znaki
Asmox
A co do serwera Apache....
Nie tylko będziesz musiał go zainstalować, ale też powiązać z PHP. To jest jakieś banalne wrzucenie PHP na dysk i dodanie linijki w pliku konfiguracyjnym serwera, ale wolę mieć wszystko na tacy i używam WebServa - wrzucasz pliki do katalogu httpd no i wszystko działa. A jak byś chciał bazę danych to też tam jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.