Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przypisanie nazwy radio z formularza do zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
imic
hej smile.gif
mam taki problem
staram sie przypisywac do zmiennej dane z formularza tak jak to widać poniżej :

1. <?php
  2. for ($i=1;$i<6;$i++)
  3. {
  4.    
  5.    $sql.=' $_POST["R"][$i]';
  6.        if ($i<5 && '$_POST["R"][$i+1]'!="") $sql.=",";
  7.    
  8. }
  9.    $sql.=" from zlowione2 z join lowiska l on z.idl=l.idl where z.gatunek='$_POST[T1]' and l.nazwa='$_POST[T2]' and z.data between '$_POST[T3]' and '$_POST[T33]' and z.wymiar between '$_POST[T4]' and '$_POST[T44]' and z.waga between '$_POST[T5]' and '$_POST[T55]'";
  10.  
  11. echo $sql;
  12.    ?>

i kurcze nie wiem o co chodzi, w php jestem beznadziejny ale coś kombinuje sobie i nie daje rady już z tym a wydaje mi się że niewiele już brakuje.
oczywiści korzystam z bazy danych ale pozostała część jest chyba ok, bo kiedy wyswietlam ta zmienna dostaje takie cos:

select $_POST["R"][$i],$_POST["R"][$i],$_POST["R"][$i],$_POST["R"][$i],$_POST["R"][$i] from zlowione2 z join lowiska l on z.idl=l.idl where z.gatunek='karp' and l.nazwa='%' and z.data between '2000-01-01' and '2100-12-31' and z.wymiar between '0' and '100' and z.waga between '0' and '100'

wiec wydaje mi sie ze niewiele mi brakuje.
oczywiscie na formularzu, radio nazywają sie : R[1],R[2],R[3],R[4],R[5]

bardzo prosze o pomoc smile.gif
z góry dziękuje i pozdrawiam
c3zi
W celu interpretacji przez PHP zmiennych w jakiś ciągu, umieść je w cudzysłowach, np. $sString = "... $_POST['zmienna']" - w takim przypadku wartość zmiennej zostawnie "zinterpretowana".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.