Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FLASH] Preloader -> Index.html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Chuczek
Witam
Mam problem dotyczący preloadera, zrobionego w programie SwichMAX. Otóż zrobiłem w nim preloaderek, w oparciu o jakiś tutek znaleziony na stronie webtips.pl. Preloaderek zapisałem w swf. + html.
Problem polega na tym, że chciałbym ,,połączyć" preloader z indexem.html.
Chodzi o to, aby po zaladowaniu preloadera, pokazał się naładowany już index. Nie wiem czy trzeba to robić we Flashu (ActionScript) czy da się to połączyć w pliku html.
Proszę o pomoc, albo o jakieś naprowadzenie (nawet najmniejsza podpowiedź zawsze może pomóc).
Jeśli napisałem w złym dziale, to bardzo proszę o przeniesienie. Jeśli ktoś poruszył wcześniej ten temat (szukałem, jednak nic takiego nie znalazłem) to proszę o link do tego tematu.
Pozdrawiam wszystkich,
Chuczek
EarthCitizen
Jeżeli ten preloader ma Ci pokazać procentowo wczytanie strony to na 99% tak się nie da (1% zostawiam sobie, bo już różne rzeczy w życiu widziałem tongue.gif)
Chuczek
czyli mam z tego rozumieć, że jeśli robię preloader we flashu, to i cała strona musi być we flashu tak?
EarthCitizen
Dawno nie bawiłem się flashem, ale getMovieClipLoadedBytes() to raczej na stronę nie zadziała smile.gif więc raczej sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie winksmiley.jpg
erix
Cytat
Nie wiem czy trzeba to robić we Flashu (ActionScript) czy da się to połączyć w pliku html.
Proszę o pomoc, albo o jakieś naprowadzenie (nawet najmniejsza podpowiedź zawsze może pomóc).

No, raczej w ActionScript. Jest tego typu sprawa, że filmik nie wie, ile danych wczytała do tej pory przeglądarka.

Jeśli chodzi Ci o prosty preloader, to proponuję dodanie warstwy z dużym z-index, która będzie przykrywała całą stronę i odpowiedni kod w JS ukryje preloadera po załadowaniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.