Witam jak zawsze mam pytanie, jak zrobić np. jakieś czarne pole o danych wymiarach, które się pojawi pod kursorem po kliknięciu w coś, a zniknie również po kliknięciu w coś ?
P.S. Znacie może jakieś praktyczne poradniki do JS
matixrr
31.01.2009, 16:20:53
Cytat
P.S. Znacie może jakieś praktyczne poradniki do JS
<DIV ALIGN="center"> <script type="text/javascript" language="JavaScript1.2"> var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0 var head="display:''" var folder='' function expandit(curobj){ folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style if (folder.display=="none") folder.display="" else folder.display="none" } //--> </script> <h6 style="font-size:8pt" onClick="expandit(this)">Tytuł działu</h6> <span style="display:none;"> <BR>1.wiersz <BR>2.wiersz <BR>3.wiersz <BR>4.wiersz </span> </DIV>
patryk20120
31.01.2009, 16:34:21
Zaglądałem do tego tematu oraz w te linki już dawno, lecz w każdym jest to samo opisane i nie ma bardziej skomplikowanych funkcji takich jak np. wyświetlanie coś pod kursorem
Tak przerobić, ale jak bo tu sie wyświetla div, lecz nie pod kursorem
matixrr
31.01.2009, 16:46:16
Tym coś jest dowolne miejsce na stronie?
Chdzo mniej wiecej o taki efekt jak klikniemy ppm na pulpit tylko ze to menu bedzie ciagle podazac za kursorem?
patryk20120
31.01.2009, 16:58:00
Dokładnie np. mam jakiś obrazek i jeżeli najadę na niego kursorem pod kursorem wyświetla mi się powiększenie tego zdjęcie np. o 2 razy, ale gdy kursor wyjedzie już poza obręb obrazka, zdjęcie pod kursorem znika
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.