Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript] Pole pod kursorem myszki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk20120
Witam smile.gif jak zawsze mam pytanie, jak zrobić np. jakieś czarne pole o danych wymiarach, które się pojawi pod kursorem po kliknięciu w coś, a zniknie również po kliknięciu w coś tongue.gif ?

P.S. Znacie może jakieś praktyczne poradniki do JS questionmark.gif
matixrr
Cytat
P.S. Znacie może jakieś praktyczne poradniki do JS

Temat: linkiKursy_dla_poczatkujacych

A tu masz kod do przerobienia:

CODE
<DIV ALIGN="center">
<script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
</script>
<h6 style="font-size:8pt" onClick="expandit(this)">Tytuł działu</h6>
<span style="display:none;">
<BR>1.wiersz
<BR>2.wiersz
<BR>3.wiersz
<BR>4.wiersz
</span>
</DIV>
patryk20120
Zaglądałem do tego tematu oraz w te linki już dawno, lecz w każdym jest to samo opisane i nie ma bardziej skomplikowanych funkcji takich jak np. wyświetlanie coś pod kursorem tongue.gif

Tak tongue.gif przerobić, ale jak tongue.gif bo tu sie wyświetla div, lecz nie pod kursorem tongue.gif
matixrr
Tym coś jest dowolne miejsce na stronie?

Chdzo mniej wiecej o taki efekt jak klikniemy ppm na pulpit tylko ze to menu bedzie ciagle podazac za kursorem?
patryk20120
Dokładnie tongue.gif
np. mam jakiś obrazek i jeżeli najadę na niego kursorem pod kursorem wyświetla mi się powiększenie tego zdjęcie np. o 2 razy, ale gdy kursor wyjedzie już poza obręb obrazka, zdjęcie pod kursorem znika tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.