Ok.
Ale kod blooregard'a niestety nie działa bo (pomijając już małe błędy typu brak zakończenia nawiasu) wyrzuca mi błąd składni: unexpected T_RETURN, expecting T_CATCH więc czy ten catch nie powinien być zaraz po try? Zrobiłem tak, ale wtedy jest co prawda komunikat "Błąd. Nie udało sie pobrac czegos tam" i funkcja co prawda zwraca false, ale wypisuje także ten błąd, więc wygląda to tak:
Cytat
Warning: file_get_contents(): HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in E:\Moje\Najnowsze\funkcje.php on line 37 Warning: file_get_contents(http://www.pl.wikipedia.org/wiki/da): failed to open stream: No error in E:\Moje\Najnowsze\funkcje.php on line 37 Błąd. Nie udało sie pobrac czegos tam
Ja chcę żeby po prostu, jak wystąpi jakiś błąd, funkcja tylko zwróciła false i żeby nie wypisywało Warning: file_get_con... chcę żeby po prostu nie traktowało tego jako błąd. Czy da się tak zrobić?
Chodzi o to, że jak to zobaczy, że file_get_contents nie działa jak trzeba, to nie ma panikować, bo wszystko jest ok i ma tylko zwrócić false, a cały skrypt ma działać dalej.