Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z samoobroną
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mmmm
Witam Wszystkich
Na wstępie proszę nie dziwić się, że pisze o takich sprawach ale nie mam się kogo poradzić.Więc mam 15 lat ( gimnazjum ), 196 wzrostu.Mam problem, wiadomo jak u kazdego w budzie zdarzaja sie takie kozaczki co lubia straszyc innych skakac na solo itp.Zawsze bylem przyjacielsko nastawiony, wiec nie chcialem mieszac sie w jakies bujki poprostu jakby to powiedziec "uciekalem od klopotow z bujkami". Teraz chce przelamac ta bariere.Niestety jestem wysoki ale slabo umiesniony i poprostu "chudej postawy".Gdy taki kozak podchodzi to mnie to niewiem co zrobić wtedy poprostu tchorze i udaje ze jest dobrze.Niewiem co robić zeby poprostu się nie bać udeżyć kogoś w "pysk" jesli bedzie potrzeba.Nigdy tego nie robilem więc nie dziwcie się jak trudno jest się bronić.Proszę o jakieś cenne rady.Taka umiejetnosc to wazna dla mnie rzecz

pozdrawiam
Marcin
erix
Wybacz, ale czegoś takiego nie nauczysz się w jeden dzień...

Proponuję Ci zapisać się na jakieś zajęcia samoobrony, a najlepiej - napisać na odpowiednim forum, poświęconym tej tematyce. Przecież walczyć przy pomocy "<?PHP?>" nie będziesz. winksmiley.jpg
mmmm
np? tylko nie google.pl
sticker
Idz na trening boksu albo krav-magi naucz sie jak to jest walnać kogoś w twarz w kontrolowanych warunkach i pózniej już opory znikną. Oczywiście podjęcie treningu podsuwa Ci za każdym razem obawy, że ktoś może trenowac dłuzej i mieć lepsze umiejętności, a podjęcie z nim walki może spowodowac, że do końca życia będziesz jadł przez słomkę ale na szczęście instynkt obronny którego sie wyuczasz jest silniejszy od tych oporów- Jesli podejmiesz walke przeciwnik Cie doceni i mało który decyduje sie na zrobienie Ci krzywdy czyli łamanie barków wybijanie zębów i wydłubywanie oka winksmiley.jpg

Po prostu złoż pięść i pomyśl że jak walniesz go w krtań to będziesz juz Cie nie bedzie wkurzal a reszta sie posra i nigdy nie bedzie Cie juz zaczepiać. Miłej zabawy

Tu masz linka do przeglądu i informacji na temat różnych systemów walk
http://budo.net.pl/
Wykrywacz
Tak! Zapisz się do samoobrony smile.gif poznasz anetę dostaniesz legitymację, a jak zagadasz to papcio Andrew zrobi "kozaką" blokadę.

1. Idzie na policję.
2. Znajdź sobie swoich kumpli.
3. Zaproponuj im flache za danie ci spokoju.
4. Zacznij bić słabszych poczujesz się mocniejszy i w tedy spróbuj z kozakami, ale jak nie będziesz miał kumpli to i tak ci wkulają bo będzie ich więcej... tongue.gif:P
5. Jak chcesz se poradzić namów rodziców na paralizator albo gaz, ale to i tak ci nic nie da jeszcze bardziej dostaniesz jak złapią cię całą bandą.

Ja bez pleców kumpli wybrał bym opcję 3.

Ew. możesz bić się z nimi tak długo (często) nie pokazując strachu aż uznają cię za godnego nie zaczepiania.

btw. Żadne kursy, szkolenia i inne pieprzenie w niczym ci nie pomoże.

@sticker nie podsówak gościowi takich debilnych propozycji bo kumple nie przestraszą się tylko zrobią tulipana, albo zmasakrują go czymś innym,
a jeżeli pobity koleś będzie miał trzeźwych rodziców to po prostu oskarżą go o pobicie.....

Nic przemocą nie zdziała się w tej sprawie NIC!!!! (chyba że znajdzie se paczkę kumpli która będzie większa i będzie się lepiej bić ;P )
mmmm
mi chodzi o to zeby nie osmieszac sie wzgledem innych tzn. latwo jest powiedziec: jak mnie nie zbijesz to dam ci cos.Przeprowadzilen sie o kilkadziesiat km i teraz mam malo znajomych.Mam kumpli ktorzy by mu mogli zrobic duza krzywde ale sa za daleko.

wiecie mi niechodzi zeby lamac kosci nosy lamac kregoslup czy polamac, tylko zeby dac mu naucze zeby dlugo popapietal
Wykrywacz
to zgłoś to na policję wierz mi że zapamięta to w tedy na długi czas i jest szansa że jego kumple stwierdzą że na nich też możesz donieść.
Cytat
jak mnie nie zbijesz to dam ci cos.

W sumie nie wiem po co się produkuje, jak nie umiesz ruszyć mózgownicą...

Btw. rozumiem że wstydzisz się wystąpić pod swoim normalnym użytkownikiem? Bo inaczej to trochę dziwne że rejestrujesz się na forum PROGRAMISTYCZNYM aby wyżalić się że jesteś ofiarą losu i cie karakany biją...
skowron-line
Jesteś chudy jedz dużo kurczaka przybierzesz na masie a potem zacznij robić pompki, brzuszki podciągaj się na drążku wszystko co chcesz osiągnąć mozżesz zrobić w domu.
mmmm
wykrywacz takich mlodych ludzi jest mnostwo w Polsce i na Swiecie.Po 1 to nie sa karkany tylko tacy co ich ojcy w wiezieniu siedza....
skowron-line
Cytat(mmmm @ 4.02.2009, 16:26:38 ) *
Po 1 to nie sa karkany tylko tacy co ich ojcy w wiezieniu siedza....

I dlatego się boisz bo ich ojcowie w wiezieniu siedza?? to chyba dobrze jak kogoś zlejesz to z mama przyjdzie na skargę.
No i zgadzam się z przedmówcą robisz z siebie ofiarę losu.
mmmm
ok to skopie mu dupsko smile.gif
AxZx
ja mam pytanie do moderatorów.
dlaczego ten temat jeszcze tu jest? dlaczego nie został zamknięty czy usunięty?

pytam dlatego, że przed chwilą był temat o buddyzmie, w którym to moderatorzy uzasadnili, że był to spam i temat został usunięty. spam, dlatego, że użytkownik nie jest związany z forum.php.pl - zarejestrował się parę minut przed napisaniem tematu.
dlatego też wnoszę usunięcie tematu jako spam.
MWL
bo to nei jest spam, nasz młodszy kolega ma problem poprostu...
Lejto
Cytat(Wykrywacz @ 4.02.2009, 15:41:29 ) *
3. Zaproponuj im flache za danie ci spokoju.

haha.gif
Zapisz się na jakieś sztuki walki tongue.gif
Albo możesz się jeszcze zaopatrzyć w jakąś książkę o psychologii
AxZx
cytat osoby z zarządu:
Cytat
forum jest dla programistow ktorzy czasem wpadaja na hydepark pogadac na lozne tematy a nie dla userow ktorzy chca poruszyc dla nich wazny temat na hydeparku ...
a taki wlasnie byl user ktorty zalozyl ten temat ...

w tym przypadku jest podobnie. to jest niesprawiedliwość konkretna. dlaczego o buddyzmie nie można swobodnie dyskutować w dziale hydepark a o samoobronie można?
to jest dyskryminacja na tle religijnym! no po prostu skandal.
bim2
Zgadzam się z AxZs, Pan mmmm dopiero co się zarejestrował i od razu założył tenże temat. Jestem za przeniesieniem tematu do kosza. Fajnie, że temat o buddyźmie był na wielu forach, ale nawet przez te wzgląd nie powinno się go kasować, jeśli user miałby choć 10 postów. Został skasowany bo user zarejestrował się tylko po to, żeby napisać temat o buddyźmie. Narazie nie zauważyłem żadnej reklamy, ale coś czuje, że zaraz autor wątku napisz "Czy kurs Jakumodo Samato w Warszawie (adres) jest warty polecenia? Koledzy tam się uczą walki i nikt im nie podskakuje! Przejrzyjcie ofertę!"
AxZx
Cytat(bim2 @ 4.02.2009, 22:41:21 ) *
Zgadzam się z AxZs, Pan mmmm dopiero co się zarejestrował i od razu założył tenże temat. Jestem za przeniesieniem tematu do kosza. Fajnie, że temat o buddyźmie był na wielu forach, ale nawet przez te wzgląd nie powinno się go kasować, jeśli user miałby choć 10 postów. Został skasowany bo user zarejestrował się tylko po to, żeby napisać temat o buddyźmie. Narazie nie zauważyłem żadnej reklamy, ale coś czuje, że zaraz autor wątku napisz "Czy kurs Jakumodo Samato w Warszawie (adres) jest warty polecenia? Koledzy tam się uczą walki i nikt im nie podskakuje! Przejrzyjcie ofertę!"

o to właśnie chodzi.
marketing szeptany jest coraz bardziej popularny. czasem dobrze prowadzony nie wiadomo czy to jest właśnie reklama czy co innego. no ale nie ważne. jeżeli tamten temat został usunięty bo user dopiero co się zarejestrował i pisze tutaj na forum nie związane tematy z forum to tu jest taka sama sytuacja i powinno postąpić się tak samo.
itsme
zamykam - pozniej skasuje

powod taki sam jak z buddyzmem

proponuje poszukac forum o sztukach walki, samoobrony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.