Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nazwa domeny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
piotrooo89
Mam nadzieje że piszę w dobrym dziale jeśli nie prosze o wybaczenie (modów o przeniesienie do odpowiedniego)

więc do problemu:

mam serwer na freehostia.com, domene wykupiłem na nazwa.pl.

po wpisaniu olaszewski.com przerzuca mnie na serwer... wszystko jest ok tylko zamiast olaszewski.com/jakies_podstrony mam olaszewski.freehostia.com/jakies_podstrony. Jak można to zmienić? co wpisać? proszę o pomoc.

ps. popatrzcie na sygnaturke.
ucho
Twoja domena wskazuje na 74.63.197.76. Serwer WWW który się tam znajduje przekierowuje przeglądarkę na freehostia(66.40.52.68), ustaw w panelu nazwa.pl by domena wskazywała ten drugi adres. Wskazywała - nie przekierowywała.
piotrooo89
tylko że w PA nazwa.pl nie ma wskazywania, tylko przekierowanie...
ucho
Zgodnie z opisem na nazwa.pl chyba "Przekierowanie na zewnętrzny adres IP" jest tym co potrzebujesz.
piotrooo89
po wpisaniu tego IP nic mi to nie dało być może trzeba odczekac 24h. zobaczymy...
ucho
U mnie już domena wskazuje 66.40.52.68. Teraz to tylko serwer freehosti przekierowuje z http://olaszewski.com/ na olaszewski.freehostia.com więc to w ich panelu musisz szukać przyczyny/odpowiedniej opcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.