Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] formularz z potwierdzeniem zlozenia na maila
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lnn
Witam!

Mam problem bo nie wiem dokładniej od czego zaczac, a chciałbym stworzyc formularz nastepujacy:
uzytkownik wypelnia formularz, nastepnie jesli wszystko przebiegnie poprawnie (czyli nie wystapia puste pola w formularzu oraz adres email bedzie w poprawnej formie), wyswietlany jest komunikat ze przebieglo pomyslnie i nalezy potwierdzic jeszcze zgłoszenie poprzez link ktory bedzie znajdowal sie w podanym przez uzytkownika mailu (aby uniknac wysylania spamu).
Dopiero po potwierdzeniu wysylana jest wiadomosc do własciwego nadawcy na maila.

Czy to musi opierac sie na bazach danych czy jak to uczynic? winksmiley.jpg Prosilbym o jakies wskazowki ;/ bo nei wiem z ktorej mańki sie zabrac do tego...

Z gory dziekuje za podpowiedzi smile.gif lub jakis odnosnik do podobnego darmowego skryptu na ktorym moglbym bazowac..
piotrooo89
hmmm... więc tak:

mail()
http://olaszewski.freehostia.com/2009/02/01/mail-w-php/
lnn
link nie dziala smile.gif
piotrooo89
Cytat(lnn @ 7.02.2009, 15:42:41 ) *
link nie dziala smile.gif

zdefiniuj nie działa... u mnie chodzi.
lnn
hmm dziala, z tym ze troche nie o to mi chodzilo, zwykly formularz wiem jak zrobic, nie wiem jak zrobic weryfikacje, to musi chyba sie na jakiejs bazie opieraac zeby ja przechowac ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.