Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]oddzielenie php od html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
często miałem okazje sie dowiedzieć że mieszanie treści z zawartością jest złe... no i można powiedzieć że coraz bardziej mi to przeszkadza

dowiedziałem sie że istnieje coś takiego jak SMARTY, ściągąłem tego smarty i niewiem o co w nim chodzi smile.gif widze tam ileś plików i niewiem za co sie zabrać

czy są jakieś prostsze metody oddzielenia html od php??
może da się oddzielić php i html nie używając żadnych dodatkowych bibliotek, tylko wykorzystując samo php??
z jakich rozwiązań korzystają popularne skrypty jak chodźby php-fusion czy phpbb2 questionmark.gif

kończąc chciałbym powiedzieć że nie znam sie na programowaniu obiektowym, kilka razy podchodziłem do jego nauki jednak za każdnym razem szybko sie poddawałem...
f1xer
rozdzielenie HTML i PHP jest jak najbardziej wskazane, możesz to osiągnąć pisząc własny system szablonów
ale o wiele łatwiej i przyjemniej jest skorzystać np. ze SMARTY o którym możesz poczytać tutaj lub tutaj
peter13135
http://p-zone.pl/articles.php?art_id=227&action=show
ten artykuł jest chyb dla mnie zrozumiały, postaram sie coś zrobić w oparciu o niego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.