Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Jakie gotowe i darmowe oprogramowanie pod Windows?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dfs
Witam!

Może ten temat gdzieś był w wielu wątkach poruszany...

ale szukam oprogramowania darmowego (także dla celów komercyjnych) oprogramoawania dla programisty PHP/MySQL pod Windows.

Obecnie używam Krasnal serv + Eclipse... ale nie jest to najwyszych lotów chyba już rozwiązanie...

Zalżey mi na tym aby także był debbuger i by wszystko się "kupy tam trzymało".

P.S.

Jeszcze raz zanaczam ze nie interesuję mnie komercyjne ZEND'y czy zestawy zaiwerające chodźby jeden z elementów wykluczający wykorzystanie w komercyjnym celu.
nospor
przenosze bo nie ten dzial.

Co masz do eclipse? Bardzo dobry. polecam polaczenie eclipse + pdt - masz wszystko co trzeba i nawet debuggera.

ps:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=60...t=0&start=0
dfs
a ten Eclipse PHP Development Tools jest napewno w pełni darmowy do użytku komercyjnego??

Bo coś mi nie pasi... z tym że jakiś wkład w to miał komercyjny ZEND?? Dlatego pytam.
nospor
zend robi PDT za free, a zend studio za kase.
dfs
Cytat(nospor @ 10.02.2009, 11:52:08 ) *
zend robi PDT za free, a zend studio za kase.

rozumniem że te free to dla celów komercyjnych też free i bez żadnych warunków??smile.gif
bim2
Kolega nospor to nie prawnik, jak mówi że za free to znaczy że do celów komercyjnych też smile.gif
dfs
Cytat(bim2 @ 10.02.2009, 18:54:17 ) *
Kolega nospor to nie prawnik, jak mówi że za free to znaczy że do celów komercyjnych też smile.gif

Ok to fajnie... Tylko samo PDT na stronach Eclipse nie zawiera zend debbugera, dopiero ze strony 

http://www.zend.com/en/community/pdt 

można pobrać PDT + Zend Debbuger Package, dlatego tak szczegółowo w to wnikam, bo niechę aby się okazało że samo PDT jest free... a jakiś jego dodatek np. ten komponent Zenda już nie bardzo.
nospor
jak juz tak bardzo boisz sie tej firmy na Z, to uzyx XDEBUG - ja go uzywam i w połączeniu z PDT daje dobre wyniki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.