Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML] wyskakujące okienko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kozioł
Witam ,

chcę zrobić takie wyskakujące okienko , które będzie wyświetlało jakieś szczgóły z bazy SQL , po wcisniećiu np. Nazwiska wyświetlanego na stronie.

Czyli mam listę nazwisk na stronie pobranych z bazy , klikam na jedno z nich i wyskakuje mi okienko ze szczegółami tej osoby , np wiek ,adres itd.

Jak to się robi ?, albo jak nazywa ? , bo nawet nie wiem co mam wpisać w wyszukiwarkę. :-)

dziękuję za rady

pozdrawiam
f1xer
Spójrz na to być może to Ci pomoże
galileox86
Ja bym ci polecil

http://mjijackson.com/shadowbox/

bardzo dobra biblioteka dziala z YUI, Dojo, Mootools, Prototype, Jquery i Ext, oraz standalone wiec nie bedzie problemow z kompatyblinoscia jesli uzywalbys juz jakiesgos frameworka pod javascripta.
kozioł
próbowałem przykład od kolegi "f1xer" , ale coś mi to nie chce działać pod IE , to znaczy niem ma tych fajnych przejść co na oryginalnej stronie w przykładach , a okienko co mi wyskakuje jest z komunikatem w środku że nie odnalazł strony :-(
Spawnm
poszukaj darmowych skryptów javascript.
i cos na szybko:
  1. function klik(){
  2. window.open('strona','retry.php');
  3. }
  4. </head>
  5. <input type='button' onclick='klik()'>
  6. </body>
  7. </html>
f1xer
tutaj jest jeszcze jeden skrypt poprzednio chodziło mi o thickboxa zły link dałem sorry
kozioł
znalazłem stronę do generowania okienek ,

taki kod
  1. <?php
  2. <form>
  3. <input type=button value="szczagóły" onClick="window.open('http://www.onet.pl','szczegóły','width=300,height=300,directories=no,location=no,menubar=no,scrollbars=no,status=
  4. o,toolbar=no,resizable=no,left=80,top=13,screenX=10,screenY=12');return false">
  5. </form>
  6. ?>

i działa , tylko coś strona wolno się ładuje , i teraz będę kombinował jak użyć to u siebie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.