Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Favicon logo zajete
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xix
Jak sprawdzic, czy logo albo favicon, z ktorego chcialbym korzystac, nie sa juz zajete? Nie chce przeciez nikomu niczego podbierac i nie chce rowniez niczego pozniej zmieniac, gdy ktos sie zglosi, ze mam podobne logo i musze je zmienic na inne.
Czy ktos moze mi ten temat przyblizyc?
DREEMus
Ale gdzie, co i jak questionmark.gif snitch.gif
xix
To ja sie pytam co. Pytam sie! smile.gif
Larges
Jak dla mnie pytanie... beznadziejne?

Jak wejdziesz np. na bumerangtravel.pl i podbierzesz mu falvicon to znaczy że ukradłeś... identycznie z z google, onet.pl i milionami innych stron.

Jak zrobisz sam, to znaczy że jest... Twoje.

Nie spotkałem się nigdy z podobnymi problemami, więc może rozszerzysz zapytanie jeśli Cię nie zrozumieliśmy?
DREEMus
Wszystko co zrobisz sam, jest Twoje, nawet jak będzie podobne do kogoś innego biggrin.gif
hwao
Ciężko to zweryfikować.

Na takiej małej przestrzeni często zdarzają się podobne loga i raczej nikt z tego powodu nie robi problemu, o ile witryny nie oferują podobnych usług i reszta strony się różni znacząco + title.
xix
Cytat(Larges @ 13.02.2009, 15:17:07 ) *
Jak dla mnie pytanie... beznadziejne?

Jak wejdziesz np. na bumerangtravel.pl i podbierzesz mu falvicon to znaczy że ukradłeś... identycznie z z google, onet.pl i milionami innych stron.

Jak zrobisz sam, to znaczy że jest... Twoje.

www.reyl.de
www.ki4u.com
www.spoerli.de
www.megaone.com

na powyzszych stronach ikonki na pasku sa podobne. widac, ze sa amatorsko zrobione, ale przy setkach podobnych symboli pewnie znajda sie dwa identyczne. nie chce miec problemow, jesli wymyslone przeze mnie logo narusza jakies prawa autorskie, wlasnosc jakiejs firmy, albo widzimisie jakiegos goscia, bo sie okazalo podobne. nie wiem, czy sa z tym problemy, dlatego zadalem pytanie (na ktore odpowiedz juz padla).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.