Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dynamiczne pole ze zmienną
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stefik4
Witam!

Mam napisany kod budowania bufetów w mojej grze, ale chcę dodać pole, że jak ktoś wpisze bufetów np 4 a jeden kosztuje 20 tysięcy, to w dynamicznym polu input pokazywać będzie ile to będzie kosztować.

Jakies podpowiedzi?
erix
No pewnie winksmiley.jpg

Zdarzenie onchange i wszystko jasne. (;
stefik4
W tym problem, że ja formularz mam na calkiem innej stronie (osobno formularz) i osobno mam do niego funcke z tymi zmiennymi a chciał bym, żeby to pole input było na stronie tam gdzie sie buduje, czyli tam, gdzie bedzie formularz do rozbudowywania i niezabardzo wiem jak to zrobić ;/

Formularz:

1. <form name="siedzace" method="post" action="buduj_siedzace.php">Wybuduj:&nbsp;<input type="text" name="ile" maxlength="50" style="width: 80px">&nbsp;&nbsp;<input class="button" type="submit" name="submit" value="Buduj"></form>

A plik funkcji jesli bedzie potrzebny to tez moge podac.
erix
Wystarczy przecież doczepić odpowiednią funkcję do zdarzenia onchange pola edycyjnego...

Poszukaj troszkę, znajdziesz.
stefik4
Jestem początkujący w PHP i mało czytałem o tej funcki więc to co piszesz jest dla mnie czarna magią winksmiley.jpg

Możesz podać na przykładzie questionmark.gif
erix
  1. Jeśli chodzi po stronie klienta, to Javascript i zdarzenie, o którym mówiłem: onchange. Użyj Google i szukajki, a znajdziesz masę przykładów użycia.
  2. PHP: sprawdzasz, czy zmienna z fomularza istnieje (zwykły warunek) i wykonujesz dzielenie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.