Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Galeria - jak zrobić blokadę przesuwania strony do początku?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jgkrzycho
Witam

Mam następujący problem, na mojej stronie zrobiłem galerię w php i mam następujący problem, przy rozdzielczości 1024*768 aby obejrzeć zdjęcie trzeba przesująć trochę stronę na dół i po przejściu strzałką na następne zdjęcie stronę przewija do początku. Jest to bardzo denerwujące. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Chodzi o to mi, że poprostu przy przełączaniu między zdjęciami strona była cały czas w tej samej pozycji czyli np żeby nagłówek nie był widoczny. Z góry wielkie dzięki za pomoc. A tak dla zobrazowania o co chodzi zapraszam:
www.fiat126p.boo.pl/galeria/galler.php gdzie w/w galeria się znajduje.

btw. nie wiem czy w dobrym dziale to umieściłem, ale w sumie to nie wiem do czego to się kwalifukuje... to moje pierwsze kroki w php... i dlatego piszę.
f1xer
w html jest coś takiego jak kotwica tutaj możesz o nich poczytać a rozwiązanie jest proste wystarczy że link do następnej strony będzie prowadził do kotwicy umieszczonej na stronie tak aby nie trzeba było przesuwać.
jgkrzycho
Dobra jest gut, dzięki szefie. Tak myślałem o zakładkach, ale jakoś nie wiedzieć czemu nie spróbowałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.