Ech... znowu będę Wam zawracał głowę, ale niestety muszę zrobić layout strony klasowej na poniedziałek i brakuje mi właściwie tylko jednej rzeczy już.
Chciałbym zrobić rozwijane menu, tzn. najeżdżasz, a w dół rozwija się jeszcze jedna tabelka z listą.
Od razu na początku zaznaczam, że na stylach znam się tylko trochę, a na JS tak jak redaktorzy PC World na komputerach, czyli prawie wcale
Więc nie będę miał zazłe jeśli będziecie mi to tłumaczyć jak tresowanemu szympansowi.
Więc zrobiłem tabelkę (jeden wiersz, 5 kolumn), chcę by po najechaniu na pierwszą komórkę pod spodem wyświetlała się jeszcze jedna komórka, w której znajdowałyby się linki oddzielone <BR />. Więc zrobiłem tak, że teraz ta tabela ma 5 kolumn i 2 wiersze, w wyższym wierszu są te normalne tytuly, a w wierszu niżej, są te listy. I tak posługując się stylami (visibility) potrafię chować i pokazywać te listy. Niestety, jak zawsze musi być jakieś ale.
Ta lista wpływa na ustawienie tabeli. To znaczy, nawet jak jej nie widać, to wszystko pod spodem jest przesunięte w dół. Ja chcę, żeby było tak, że wszystko jest normalnie, a jak pokazuje się lista, to zasłania tekst. No i nie mam pojęcia jak to zrobić.
Ech, chyba namieszałem, ale mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.[/manual]