Cytat
Cytat
MB Asus A7V600, cpu AMD 2500+, ram 256, hdd SATA maxtor.
Jaja sobie robisz? To tak jakby do Mercedesa wstawić stare radio monofoniczne. Przy takim procesorze, dysku aż sie prosi żeby było co najmniej 512 ramu !!
ehehe.. kiedyś w secret servicie było takie jakieś porównanie sprzętu i tekst..
" to tak jakbyś kupił mercedesa z kółkami od malucha" :wink: i było w tym 100% prawdy... a teraz tak coś od siebie..
juz gdzięs to pisałem ale...
1. niezależnie od platformy proponuje przeżuć ostro konfiguracje systemu i powyłącząc wszystko czego się nie używa albo "może się uzyje za miesiąc,dwa",
2. po drugie odpowiednie spartycjonowanie dysku, aby sie nie okazało że jest jedna partycja 120gb, ostatnio coś ttakiego widziałem w firmie inf. i dziwili czemu niektóre aplikacje tak wolno działają :wink:
3. po trzecie porządny defragmentator dysku i rejestru, odrazu odradzam wytwory microsoftu w tej dziedzinie , a poleciłbym norton doctor czy jakoś tak, a do defreagmentacji rejestru to.. hmm jak sobie przypomnie to dopisze.. 8)
I to właściwie tyle..
jak już kiedyś pisałem wydajność sprzętu w 90% leży po stronie jego użytkownika a nie po stronie sprzętu, dodam tylko tyle że na swoim przenośnym "kombajniku" mam cel 400 Mhz , 64 ram i XP smiga aż miło, ale mineło troche czasu aż dogrzebałem się do wszystkich ustawień i zakupiłem odpowiedni soft do utrzymania w dobrym stanie zasobów na dysku :wink:
Pozdrawiam patS.