Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySql] Mój autorski system rejestracji i logowania
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jaca19
Witam,
Chciałbym wam przedstawić napisany przeze mnie skrypt rejestracji i logowania.

adres skryptu:Skrypt

Próbuję też stworzyć panel admina tongue.gif, jeśli chcesz zobaczyc jak w tym momencie wygląda ,zaloguj się jako admin:

login:admin
hasło:adminadmin

Piszcie swoje opinie smile.gif
Foxx
Cytat
Mój autorski system rejestracji i logowania

To bardzo dobrze, że próbujesz pisać samodzielnie ale czy nie przesadzasz trochę? smile.gif

Skrypt działa w podstawowym rozumieniu tego słowa. To znaczy da się zarejestrować i zalogować.
Nie wiem co miałbym tam oceniać bo nie ma to żadnego wyglądu.
Krytyka należy się komunikatom, które wyświetlają się w bardzo nieprzyjazny sposób.
Żeby wrócić do systemu trzeba używać przycisku "wstecz" przeglądarki.

Co do admina - gotowy w 20%, trochę za mało żeby oceniać...

Poza tym dlaczego ten błąd:
Cytat
Error - Couldn't login user.

Jest po angielsku?
jaca19
nie chodzi mi na razie o wygląd..chodzi o działanie tongue.gif

Cytat
Krytyka należy się komunikatom, które wyświetlają się w bardzo nieprzyjazny sposób.
Żeby wrócić do systemu trzeba używać przycisku "wstecz" przeglądarki.

komunikaty będą się wyświetlać na tej samej stronie, to jest chwilowe winksmiley.jpg
batman
Przenoszę do działu Oceny.
Foxx
Skoro nie chodzi o wygląd a działanie
Cytat
komunikaty będą się wyświetlać na tej samej stronie, to jest chwilowe

jest "chwilowe", to co właściwie mamy ocenić?
Że formularz rejestracji dodaje dane do tabeli a formularz logowania robi poprawny select z bazy? Ok - to działa.
jaca19
ocenić można wszystko, chodzi mi o sam pomysł skryptu, panelu admina, panelu użytkownika, możliwość podejrzenia danych zarejestrowanych userów itd..
sowiq
Cytat(jaca19 @ 23.02.2009, 15:19:01 ) *
ocenić można wszystko, chodzi mi o sam pomysł skryptu, panelu admina, panelu użytkownika, możliwość podejrzenia danych zarejestrowanych userów itd..
A co w tym pomysłowego? Przecież to najbardziej oczywista i najbardziej podstawowa funkcjonalność takiego systemu.
Foxx
Cytat
możliwość podejrzenia danych zarejestrowanych userów

Cytat
Imie:
Nazwisko:
Data rejestracji:
IP:
Skad:
Ranga:

Nie za wiele tych danych można zobaczyć sadsmiley02.gif

Nie obraź się, ale ten skrypt jest totalnym minimum w porównaniu do tego co normalnie się stosuje na stronach www.
Np. nie ma przypominania hasła, komunikaty się wyświetlają źle, nie wyświetlają się dane w panelu admina, nie można się wylogować zbyt łatwo z panelu admina, zobacz co się dzieje jak się zarejetruje drugi taki sam login, a jeżeli chodzi o nowatorstwo to sowiq wyraził się precyzyjnie...
blooregard
Cytat
chodzi mi o sam pomysł skryptu, panelu admina, panelu użytkownika, możliwość podejrzenia danych zarejestrowanych userów

1. Dlaczego w edycji danych mogę zmienic jedynie imię i skąd jestem ? A nazwisko? Bierzesz pod uwagę dziewczyny i to, że kiedyś mogą wyjść za mąż i zmienić nazwisko ?
2. Po co po zalogowaniu jest to menu Administracja, i dopiero potem klikasz Administracja i wchodzisz do panelu?
3. Brak możliwości edycji danych innych userów
4. Pdogląd danych userów, który nic nie pokazuje

Generalnie - nie ma co oceniać na razie.
bim2
Oj ludzie, powiem wam że jesteście teraz troszkę chamscy. Nie pamiętacie czasów kiedy sami chcieliście się pochwalić jakimś dziełem? Nawet niedokończonym. Ja rozumiem, że trzeba młodych programistów nauczać, że do końca się robi itd. itp ale bądźmy wyrozumiali.

Dlatego z mojej strony:
Bardzo fajnie że zaczynasz się bawić php, nie jest źle, ale może być lepiej smile.gif Pracuj dalej, poprawiaj, twórz, oglądaj a będzie coraz lepiej. ^^ Życzę dalszych sukcesów w tworzeniu skryptów, stron, aplikacji :]
Foxx
Cytat
powiem wam że jesteście teraz troszkę chamscy

bim2, zwykle staram się nie być chamski, uważasz że któryś mój post był taki?

Kolega jaca19 prosi nas o ocenę a nasze odpowiedzi mogą zwiększyć poziom jego świadomości programistycznej. Odpowiedzi są szczere i mogą być bolesne jeżeli spodziewał się podziwu i komplementów.
Twoja odpowiedź
Cytat
Bardzo fajnie że zaczynasz się bawić php, nie jest źle, ale może być lepiej
nie jest chamska ale czy wskaże mu precyzyjnie słabe strony jego skryptu? A to, że jest dużo słabych stron... no cóż. Nikt nie napisał "Beznadzieja! Zabieraj się z tym!", zamiast tego podajemy konkrety poświęcając nasz czas.
bim2
Tak, ale pamietam jak swego czasu także liczyłem raczej na pochwałę. Zdaje mi się że i tak kolega nie będzie rozwijał skryptu, liczył tylko na gratulacje. Jeśli się mylę to przepraszam smile.gif Czasami trzeba przyjąć inny punkt widzenia...
Pilsener
Funkcjonalność jest żadna, bo jak np. nie wypełnię wszystkich pól to mi formularz znika i pojawia się komunikat - najczęściej wtedy użytkownik opuszcza stronę i dalej nie wraca, "Hasło może zawierać tylko litery i liczby" - a to niby czemu? A imię i nazwisko z małej litery mogę wpisać? Albo w stylu zIoM? No i mogłoby to jakoś wyglądać - wystarczy użyć standardowego kodu HTML + parę linijek CSS żeby to jakoś estetycznie wyglądało, bez zbędnych bajerów.

Poza tym jak mamy ocenić skrypt, jak nie podałeś nawet fragmentu kodu PHP? Jak jest równie tragiczny co kod HTML, to może najpierw zacząć od HTML+CSS?
jaca19
no ok tongue.gif ale dziękuje za podpowiedzi smile.gif nie mam czasu na razie go edytowac..szkola itd..no ale kiedys go podrasuje winksmiley.jpg
drake88
Bardzo mi się podoba, jest super smile.gif
jaca19
dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.