Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php5][smarty] Zamieszanie z tablicami
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
exother
Witam,
zrobiłem sobie frameworka i super wszystko działało, ale do czasu smile.gif potrzebuję wyświetlić pliki audio użytkownika (lol?) i za cholerę nie mogę sobie poradzić z wrednymi tablicami.

Oto kilka fragmentów kodu:

kontroler
  1. <?php
  2. public function show(){
  3.        $get=$this->model['audioM']->show($this->helper['session']->get('uid'));
  4.        $data['result']=$get;
  5.        $data['show']=1;
  6.        $data['session']=$_SESSION;
  7.        $data['logged']=$this->helper['session']->isLogged($_SESSION);
  8.        $data['baseURL']=$this->baseURL;
  9.        $this->helper['template']->loadView('audio', $data);
  10.    }
  11. ?>

model
  1. <?php
  2. public function show($uid){
  3.        $que=$this->sql->query(&#092;"SELECT * FROM audios WHERE audio_owner='$uid'\");
  4.        $response=array();
  5.        $how=$this->sql->how_many($que);
  6.        $i=0;
  7.        while($d=$this->sql->fea($que)){
  8.                $i++;
  9.                $response[$i]=$d;
  10.                $response[$i]['sended']=$this->explode_time($d['audio_date']);
  11.        }
  12.        $response[0]=$how;
  13.        return $response;
  14.    }
  15. ?>

widok
Kod
{include file=\"header.tpl\"}
       {if $data.show eq 0}
           {$data.result}
       {else}
           {foreach from=$data.result key=k item=d}
               {$d.sended.owner}

{/foreach}
       {/if}
   {include file=\"footer.tpl\"}

już się topię w tym kodzie - nie mogę zdiagnozować błędu - czy to w widoku coś porąbałem ze smarty, czy to w modelu coś z zapisem do tablicy asocjacyjnej, czy też w kontrolerze źle połączyłem. A może to ta późna godzina na mnie oddziałuje?

________________________________________________________________________________

Widzę, że albo nie umiecie, albo nie chcecie mi pomóc, albo nie rozumiecie o co mi chodzi wstydnis.gif

To może z innej bajki:

po wywołaniu print_r:

Kod
Array (     [result] => Array         (             [0] => Array                 (                     [audio_id] => 62                     [audio_owner] => 45                     [audio_title] => Crying Blood                     [audio_url] => http://www.wrzuta.pl/audio/a0WLc6cjv9/vv_brown_-_crying_blood                     [audio_date] => 1232832175                     [audio_position] => 0                     [sended] => Array                         (                             [rok] => 2009                             [miesiac] => 1                             [dzien] => 24                             [godziny] => 22                             [minuty] => 22                         )                  )          )      [show] => 1     [session] => Array         (             [time] => 1235597772             [uid] => 45             [login] => exother             [ip] => 89.231.226.43             [id] => 500354eee6e1e9d2096e29b381981ae551f3a2617400cb9b702fb8bc404ed2d74332d2f6             [logged] => 1         )      [logged] => 1     [baseURL] => http://www.borysiio.pl/ )

chcę w smarty wyświetlić to, co zawarte w [result]
smart85
a wogóle używasz gdzieś funkcji assign dla smartów?? Bo nie widzę tego...
Wpisz w template który używasz {DEBUG} i zobacz czy smarty widzą tablice...
exother
daję assign w helperze template, ale spoko - już sobie poradziłem, hm... wywaliłem key=k blinksmiley.gif

Od teraz temat jest closeable winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.