Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] php w txt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
glass
witam czy ktoś może podać odpowiedź czy da się wyciągać zmienne z includowanego pliku txt?
dzięki!
oomaster
wydaje mi się ,że jest bardzo małe prawdopodobieństwo takiej operacji a wręcz nie możliwe, może skorzystasz z innego rozwiązania ?
Spawnm
z od tak includowanego nie.
chyba że dasz treść pliku w eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
glass
najzwyczajniej mam do napisania formularz, umieszczony w pliku txt, ten plik wchodzi na stronę główną, to jest taki system notatek, tak mi wygodniej, a że pojawił się formularz to zrobił się problem,

no więc formularz z pliku.txt przekazuje zmienną jednak jej nie wyświetla, czy tak?
czy mam czytać ten eval, akurat zabrakło tłumaczenia pl i nie wiem czy jest sens?
Spawnm
a czemu nie dasz zwykłego .php ?
form ci też nie zadziała w .txt ...
glass
no wiesz moja strona główna to właśnie php, i jest tu include, który ładuje plik.txt smile.gif, chyba że w pliku txt mogę zamieścić include z plikiem php, nie będę kombinował chyba tak się nie da, otwieram osobne okno javascropt:okno, i tak załaduje już php, chyba że jest jednak jakiś pomysł, dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.