Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] problem z divami...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sweter
Mam taki bardzo prosty układ strony, w którym dwa divy są umieszczone obok siebie w innym divie, jednak gdy:
1. usunę elementy display:inline divy pojawiają się, ale jeden pod drugm
2. jest elementy display:inline divy wyświetlają się jeden koło drugiego, ale z szerokością i wysokością automatycznie rozciągającą się do tekstu.

Oto kod:
Kod
<div id="belka_gora" style="width:100%; height:80px; background-color:aqua;">
        <div id="logo" style="width:400px; height:80px; background-color:orange; display:inline;">h</div>
        <div id="wyszukiwarka" style="width:300px; height:80px; background-color:red; display:inline;">hg</div>
</div>
kreator
Tak średnio rozumiem co chcesz osiągnąć tongue.gif
Zawsze możesz użyć w obu divach float ;]
guilty82
Kod
        <div id="logo" style="float: left; width:400px; height:80px; background-color:orange; display:inline;">h</div>
        <div id="wyszukiwarka" style="float: left; width:300px; height:80px; background-color:red; display:inline;">hg</div>
</div>
...
<div style="clear: both">...</div>
kreator
Cytat(guilty82 @ 27.02.2009, 23:04:02 ) *
Kod
         <div id="logo" style="float: left; width:400px; height:80px; background-color:orange; display:inline;">h</div>
         <div id="wyszukiwarka" style="float: left; width:300px; height:80px; background-color:red; display:inline;">hg</div>
  </div>
...
<div style="clear: both">...</div>

To też miałem na myśli, ale nie bardzo wiem czy o to mu chodziło, bo nie sprecyzował swojego problemu :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.