Piotrusiek
2.03.2009, 18:26:00
Witajcie,
O tyle o ile o Accessie jakieś pojęcie mam tak o SQL niebardzo, a chciałbym wiedzieć czy jest taka możliwość : posiadam bazę danych w accessie ( kilka tabel i kilkanaście kwerend), czy jest taka możliwość aby umieścić ją jakoś w internecie i mieć dostęp przez internet? Nie ukrywam, że bardzo usprawniłoby mi to pracę. Jeśli nie można umieścić bazy danych z accessa online, to może pomożecie mi zrobić prostą bazę (kilka tabel), żebym mógł dodawać rekordy przez internet. Dodam że posiadam serwer z obsługą MySQL (nazwa.pl)
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam
Jeśli serwer udostępnia Ci ODBC (potrzebujesz serwera z Windows), to nie ma problemu - używasz tylko odpowiednich funkcji, zapytania pozostają bez zmian.
Jeśli nie, musisz wyeksportować wszystkie dane z tabel w MSA i zaimportować je w MySQL.
Piotrusiek
2.03.2009, 22:50:53
Na serwerze mam możliwość utworzenia bazy danych albo MySQL 5 albo PostgreSQL 7.4 albo PostgreSQL 8.3 więc podejrzewam, że nie jest to serwer na windows. Powiedz mi proszę jak mam wyeksportować tabele do MySQL?
Albo może jeśli prościej będzie skonfigurować to na windowsie to jak postawić odpowiedni serwer w Windows 2003 enterprise i skonfigurować moją bazę danych
Piotrusiek
2.03.2009, 23:45:53
Albo może jeśli prościej będzie skonfigurować to na windowsie to jak postawić odpowiedni serwer w Windows 2003 enterprise i skonfigurować moją bazę danych
Nie podbijaj, na pewno nie zachęcisz tym do odpowiedzi.
Spróbuj najpierw tak, nie ma sensu męczenia się ze stawianiem dodatkowego serwera, skoro Tobie zależy tylko na eksporcie danych do MySQL.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.