Michalo1994
3.03.2009, 14:53:39
Witam chce zrobic pole tekstowe do którego będą wpisywane hasla. Tu mam przyklad takiego czegoś:
<script type="text/javascript">
function sprawdz(formularz)
{
if(formularz.haslo.value != 'drzewo','obraz' )
{
alert('nie, try again');
return false; //nie wysle formularza
}
else
{
alert('Tak to drzewo');
return true; //wysle
}
}
</script>
<form action="" method="get" onsubmit="return sprawdz(this);">
<input type="text" name="haslo"/>
<input type="submit" />
</form>
jak widac jest tylko jedno haslo - drzewo, jak zrobic aby bylo kilka i na kkazde w oknie byl inny tekst?
I drugie pyt, jak zrobic to w PHP?
Spawnm
3.03.2009, 15:01:19
zobacz tak w funkcji:
if(formularz.haslo.value == 'drzewo' ) {
alert('ok');
}elseif(formularz.haslo.value == 'dom'){
alert('inne ok');
}else{
alert('zle:P');
}
Michalo1994
3.03.2009, 15:27:47
Zrobiłem tak i nie dziala, jak wpisuje byle co, i jak wppisuje poprawne nic sie nie wyswietla;((
Kod
<script type="text/javascript"> function sprawdz(formularz) <BR>{ <BR>if(formularz.haslo.value == 'drzewo' ) { <BR>alert('ok'); <BR>}elseif(formularz.haslo.value == 'dom'){<BR>alert('inne ok');<BR>}else{<BR>alert('zle:P');<BR>}<BR>} <BR></script> <BR><BR><form action="" method="get" onsubmit="return sprawdz(this);"><BR><input type="text" name="haslo"/><BR><BR><input type="submit" /><BR></form><BR>
Co jest źle??
Spawnm
3.03.2009, 15:30:03
mieszasz html z js więc musi być źle
Michalo1994
3.03.2009, 15:37:20
Spawnm, mozesz mi napisac kod, w ktorym np po wpisaniu dom wyswietli sie okno "tak to dom", a po wpisaniu
"drzewo" bedzie pisalo "Brawo, to jest drzewo", Z góry Ci bardzo dziękuję;)
Spawnm
3.03.2009, 15:59:46
gotowca ci nikt nie da

jest przylepiony temat z linkami do kursów, poczytaj,
ewentualnie giełda ofert .
i potraw taki z java na javascript .
Michalo1994
3.03.2009, 16:07:05
ale ja to musze miec na dzisiaj a juz od 4 godzin szukam, prosze;) dla Ciebie to 2 minutki, ja tego jezyka sie w ogóle nie uczyłem;(;( nie wiem jak to zrobic;(
Spawnm
3.03.2009, 16:08:31
było się uczyć , pracy domowej za ciebie nikt nie odrobi.
Michalo1994
3.03.2009, 16:13:07
A da sie to zrobic w PhP, zeby ktos napisal w polu jakies slowo i zatwierdzil i pojawia mu sie pod polem tekstowym napis jakis?
Spawnm
3.03.2009, 16:14:40
da się ale po przeładowaniu strony.
poczytaj o $_POST i $_GET
Cytat
dla Ciebie to 2 minutki, ja tego jezyka sie w ogóle nie uczyłem;(;( nie wiem jak to zrobic;(
Owszem, dwie minutki do zamknięcia. Gotowców nie podajemy, zlecenia w innym dziale.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.