Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JAVA]Pole tekstowe - kilka hasel, pomocy!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Michalo1994
Witam chce zrobic pole tekstowe do którego będą wpisywane hasla. Tu mam przyklad takiego czegoś: 

<script type="text/javascript"> 
function sprawdz(formularz) 

if(formularz.haslo.value != 'drzewo','obraz' ) 

alert('nie, try again'); 
return false; //nie wysle formularza 

else 

alert('Tak to drzewo'); 
return true; //wysle 

</script> 

<form action="" method="get" onsubmit="return sprawdz(this);">
<input type="text" name="haslo"/>

<input type="submit" />
</form>

jak widac jest tylko jedno haslo - drzewo, jak zrobic aby bylo kilka i na kkazde w oknie byl inny tekst?

I drugie pyt, jak zrobic to w PHP?
Spawnm
zobacz tak w funkcji:
  1. if(formularz.haslo.value == 'drzewo' ) {
  2. alert('ok');
  3. }elseif(formularz.haslo.value == 'dom'){
  4. alert('inne ok');
  5. }else{
  6. alert('zle:P');
  7. }
Michalo1994
Zrobiłem tak i nie dziala, jak wpisuje byle co, i jak wppisuje poprawne nic sie nie wyswietla;((
Kod
<script type="text/javascript"> function sprawdz(formularz) <BR>{ <BR>if(formularz.haslo.value == 'drzewo' ) { <BR>alert('ok'); <BR>}elseif(formularz.haslo.value == 'dom'){<BR>alert('inne ok');<BR>}else{<BR>alert('zle:P');<BR>}<BR>} <BR></script> <BR><BR><form action="" method="get" onsubmit="return sprawdz(this);"><BR><input type="text" name="haslo"/><BR><BR><input type="submit" /><BR></form><BR>

Co jest źle??
Spawnm
mieszasz html z js więc musi być źle tongue.gif
Michalo1994
Spawnm, mozesz mi napisac kod, w ktorym np po wpisaniu dom wyswietli sie okno "tak to dom", a po wpisaniu 

"drzewo" bedzie pisalo "Brawo, to jest drzewo", Z góry Ci bardzo dziękuję;)
Spawnm
gotowca ci nikt nie da tongue.gif
jest przylepiony temat z linkami do kursów, poczytaj,
ewentualnie giełda ofert .

i potraw taki z java na javascript .
Michalo1994
ale ja to musze miec na dzisiaj a juz od 4 godzin szukam, prosze;) dla Ciebie to 2 minutki, ja tego jezyka sie w ogóle nie uczyłem;(;( nie wiem jak to zrobic;(
Spawnm
było się uczyć , pracy domowej za ciebie nikt nie odrobi.
Michalo1994
A da sie to zrobic w PhP, zeby ktos napisal w polu jakies slowo i zatwierdzil i pojawia mu sie pod polem tekstowym napis jakis?
Spawnm
da się ale po przeładowaniu strony.
poczytaj o $_POST i $_GET
erix
Cytat
dla Ciebie to 2 minutki, ja tego jezyka sie w ogóle nie uczyłem;(;( nie wiem jak to zrobic;(

Owszem, dwie minutki do zamknięcia. Gotowców nie podajemy, zlecenia w innym dziale.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.