Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [krasnal] Krasnal Serwer i jego konfiguracja
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pjamorski
Witam wszystkich

1. ak mogę dokonać konfiguracji serwera krasnal, tak żeby na innym komputerze w sieci nie wpisywać: 10.10.1.97/~katalog/moja_strona/ tylko
przykładowo www.pj.ppl, żeby ta stronka odpalała się poprzez ten adres.

2. Czy jest możliwe, abym z domu mógł także wchodzić na moją stronkę postawioną na kranalku w pracy. Zaznaczam , że w pracy mam serwer proxy.

dzięki za wszelką pomoc
erix
1: Zmieniasz Listen / dodajesz nowy VirtualHost w httpd.conf.
2: tak. Przekierowanie portów, VPN bądź Hamachi.
pjamorski
Listen mam ustawione tak, podałem mój ip komputera:

Listen 3000
Listen 10.1.18.97:80

a tą częśc mam tak:

NameVirtualHost 127.0.0.1
<VirtualHost 127.0.0.1>
ServerAdmin ToTy@pierwszy.ppl
DocumentRoot C:/www/krasnal/pjamorski/pkp/
ServerName pierwszy.ppl
ErrorLog logs/pierwszy-error_log
CustomLog logs/pierwszy-access_log common
</VirtualHost>

Nie działa dalej, co mam zmienić żeby wpisywać nazwę pierwszy.ppl w adresie i żeby stronka uruchamiała się?
phpion
Cytat(pjamorski @ 4.03.2009, 12:51:59 ) *
Jak mogę to zrobić, mógłbym poprosić o jakiś tutorial?

No bez jaj, nikt nie będzie za ciebie szukał, znajdź se. Dodam tylko, że jest to dosłownie chwila (!) w google. Jaką frazę wpisać - zdecyduj sam.
noc_nik
Cytat(phpion @ 4.03.2009, 12:59:10 ) *
No bez jaj, nikt nie będzie za ciebie szukał, znajdź se. Dodam tylko, że jest to dosłownie chwila (!) w google. Jaką frazę wpisać - zdecyduj sam.

No własnie lepiej napisac jak tu byc h... niz pomagac , gratulacje lepiej nic nie pisz ... EOT
ps.phpion napisanie tej beznadziejnej odpowiedzi zajmuje tyle samo czasu co odpowiedzenie mu na pytanie...
itsme
Cytat(noc_nik @ 11.03.2009, 18:41:29 ) *
No własnie lepiej napisac jak tu byc h... niz pomagac , gratulacje lepiej nic nie pisz ... EOT
ps.phpion napisanie tej beznadziejnej odpowiedzi zajmuje tyle samo czasu co odpowiedzenie mu na pytanie...

mozliwe ale dajac gotowe odpowiedzi nie nauczymy go szukac informacji ....
wiec czasami lepiej poszanowac obowiazujace zasady na forum niz wyskakiwac z taki tekstami ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.