Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Skrypt wysylajacy formularz
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kondziop
Czy ktos moglby zaproponowac kawalek kodu wysylajacego formularz?
Chodzi o to, zeby mi moj skrypt wyslal smsa.

Jaka funkcje uzyc i gdzie przechowac informacje zwrotna (zeby rozpoznac, czy udalo sie wyslac)?

Z gory dzieki :?
scanner
Samo wysylanie formularzy to na podstawie manuala zrozumiesz. A jesli chcesz bramke sms napisac.. to najpierw naucz sie o wysylaniu formularzy smile.gif

Przeszukaj tez forum. AFAIR byly zblizone tematy poruszane.
kondziop
No tak, tylko w jaki sposob wyslac formularz?
Jakiej funkcji uzyc i w jaki sposob??
scanner
Jako ze do konca roku z netu korzystam "goscinie", mam wskazowke: zobacz np. jak dziala bramka na xcom.pl lub innym ustrojstwie. One tez wysylaja formularz na odlegly serwer, prawda? Tak mi sie przynajmnijej wydaje.
A jak wyslac formularz?
Kod
<form action="skrypt.php" method="[POST/GET]">

<input........>

</form>
chodzilo ci o podstawy?
kondziop
winksmiley.jpg
mam nadzieje ze to byl zart biggrin.gif

chodzi mi o funkcje php. Powinna zwracac zawartosc strony wygenerowanej w odpowiedzi na moj formularz.
Jej argumentami powinny byc: adres, pola formularza i ich wartosci.

BARDZO prosze o pomoc
scanner
Zacznij od pobieznego zerkniecia tutaj. Przejrzyj forum pod katem ciągu "sms" a znajdziesz jakies podpowiedzi. Zaloze sie ze nie szukales, tylko od razu wywaliles pytanie. smile.gif
O pobieraniu zdalnych stron tez juz bylo na forum. jezeli chcesz wyslac smsa sobie, to wszycy trzej operatorzy maja jakies tak uslugi typu IDEA.net - moze warto skorzystac z tego? A jesli chcesz umiescic typowa bramke na swojej stronie, to najlepiej chyba podpisac sie pod jakas bramke gotowa a swoje talenta wykorzystac w ciekawszy sposob.

tak, wiem, nie podalem gotowego kodu...
Nawet mi sie go nie chce pisac ze o zastanawianiu sie nad nim nie wsponme. smsy z netu to strasznie zawodny srodek komunikacji. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.