Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Google - czyżby kolejna awaria?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
blooregard
eee, czy wam Google też dla każdej frazy w wyszukiwarce wywala:
Cytat
... ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować.

czy to tylko mnie Google uważa za niebezpiecznego ?
Spawnm
mi działa,
ty wirusie tongue.gif
bełdzio
jak wykonujesz duzo zapytan w krotkim czasie to G. Cie blokuje, tak sie bronia przed softem, ktory pobiera sobie wyniki i je parsuje w zbyt duzych ilosciach smile.gif
blooregard
Dobra, juz jest spoko, samo się naprawiło...
Ciekawe...

@bełdzio - wiem takie rzeczy, wierz mi, nie leciałbym na forum z taką pierdołą. Błąd wyskoczył nagle, dla jednej frazy, konkretnie "dbm" (prosty system bazodanowy dla Linuksa, dla niezorientowanych), a potem już dla każdej frazy - "ala ma kota" , "news" , "test" , "blabla" i to mnie zmyliło; do tego przypomniała mi się ostatnia awaria, gdy Google oznaczało wszystkie strony w wynikach wyszukiwania jako niebezpieczne.

Wolałem sprawdzić. Dzięki za pomoc.
sowiq
Cytat(blooregard @ 7.03.2009, 17:06:38 ) *
czy to tylko mnie Google uważa za niebezpiecznego ?
Używasz proxy? Ja używam i z taką sytuacją spotykam się dosyć często. Domyślam się, że chodzi o to, że z tego samego IP nagle idzie kilkanaście zapytań. Po prostu zbieg okoliczności.
dr_bonzo
@blooregard: mozliwe ze maja taka funkcjonalnosc, mi sie kiedys tak wykrzaczalo dla "phpinfo" i 100 wynikow na strone.
blooregard
Cytat
Używasz proxy?

Nie, w tym przypadku nie używałem.
Generalnie proxy uzywam tylko w określonych sytuacjach i nigdy nie jest to korzystanie z google.

Cytat
mozliwe ze maja taka funkcjonalnosc, mi sie kiedys tak wykrzaczalo dla "phpinfo" i 100 wynikow na strone.

Bardzo możliwe.
Generalnie sytuacja była zaskakująca, co w połączeniu ze wspomnianą przeze mnie wcześniejszą awarią skłoniło mnie do napisania tego posta. Jak widać, "z igly widły" smile.gif
erix
Wystarczy, że jest w sieci osiedlowej i już zwiększa się prawdopodobieństwo. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.