Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Synonimy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PawelC
Hej smile.gif
Napisałem sobie skrypt taki tekstowy, aby zamieniał określony wyraz na jakiś inny np karty na bankomaty etc..
Wszystko ładnie pięknie działa, tylko jest jeden problem, chciałem aby tekst po wygenerowaniu był taki żeby za każdym razem w jednym tekście synonim był inny.
Podam taki przykład, tekst wygenerowany taki jaki jest aktualnie:
Cytat
pożyczki bankomatowe, są róznych firm.od dziś pożyczki idzie dostać bez problemu w każdym banku. najlepsze w sieci darmowe pożyczki kredytowe dla każdego.

A chciałbym żeby było np tak, oczywiście po jednokrotnym wygenerowaniu:
Cytat
pożyczki bankomatowe, są róznych firm.od dziś lokaty idzie dostać bez problemu w każdym banku. najlepsze w sieci darmowe inwestycje kredytowe dla każdego.

Oczywiście zdania są bez sensu bo na szybko pisane.

Chodzi mi o to aby za jednym razem wylosował kilka synonimów i je zastosował, że np wyraz kredyty zostanie zamieniony na np lokaty i inwestycje. Jak mogę taki efekt osiągnąć?
KCG
Wrzuć te synonimy do tablicy dwuwymiarowaj:
  1. <?php
  2. $tab[0]['used'] = 0;
  3. $tab[0]['synonim'] = 'inwestycje';
  4. ?>

I po wykorzystaniu zmień used na 1, potem wybierasz tylko te, które maja used 0.
Albo jeszcze łatwiejszy sposób, normalna tablica i po wykorzystaniu usuwasz z tablicy dany element.
Takie moje pomysły smile.gif
PawelC
No tak a jakiś pomysł żeby nie zmieniać nic później w plikach?
erix
- płaska baza danych
- RDBMS
PawelC
Ok dzięki, może uda mi się coś wykombinować
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.