Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [win xp + apache2] DNS pod windows
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
nu_moon
Mam taką oto zagwozdkę.
Napisałem sobie na własne potrzeby framework, który działa w oparciu o mod_rewrite i generlanie wykonuje całą robotę związaną z obsługą żądań.
Ma wsparcie dla subdomen itp.

Do poprawnej pracy zawsze na serwerze linuxowym w dns ustawiony jest wildcard. teraz pytanie, jak to zrobic z poziomu windows.

Powiedzmy ze chce zeby domena www.fakedomain.net była dostępna w aplikacji.
Normalnie posługuje sie adresem ip lub localhost.

W windows można ustawić sobie w pliku \WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts liste hostów i IP na które będa przekierowywane, ale niestety nie da sie tam ustawić warunku dla wszystkich wywołań danej domeny czyli np sub1.fakedomain.net i np. sub2.fakedomain.net - musiałbym wszystkie ustawić a tego byłoby za dużo - wolałbym zapis w stylu *.fakesubdomain.net

W związku z tym pytanie - czy ktoś spotkał sie z małym i bezpłatnym serwerem DNS pod windows, bo to zdaje się by rozwiązało mój problem.
Instalacja serwerowych wydań win nie wchodzi z względów oczywistych w grę.

Pozdrawiam
erix
Cytat
W związku z tym pytanie - czy ktoś spotkał sie z małym i bezpłatnym serwerem DNS pod windows, bo to zdaje się by rozwiązało mój problem.

Posadis, kiedyś i u siebie na jego temat pisałem: http://eriz.pcinside.pl/weblog/dns-proxy-p...indows-124.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.