Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] problem z nagłowkiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gosienkami
tak jak wyzej, z tym ze na localhoscie jest ok a jak wysłałam na serwer to mam błedy

<?
ob_start();
session_start();
include("logi.php");
ob_flush();
?>

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /zz/index.php:1) in /zz/index.php on line 3

Warning
: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /zz/index.php:1) in /zz/index.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /zz/index.php:1) in /ftp2/log.php on line 9
Foxx
Wklej całe komunikaty.
Zrób katalog tmp/ w głównym katalogu strony i nadaj mu prawa 777.
zegarek84
o ile dobrze pamiętam to jak bardzo dawno temu zaczynałem miałem podobnie gdyż bodajże na windowsie ignoruje BOM - przed nagłówkiem nie może być ani jednego znaku - czasem się wydaje że nie ma a jest jeszcze coś takiego jak BOM... - zerknij tutaj:
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=573726 - coprawda tam był inny temat poruszany ale wspomniałem tam o BOM

w tym pliku co inkludujesz jeśli tam jest deklaracja nagłówka też nie może być wcześniej ani jednego znaku poprzedzającego php - czyli nic nie może i nie ma prawa się wysłać zanim nie wyślesz nagłówka....
gosienkami
no własnie nie ma zadnnych znakow a nie działa:(
nospor
Cytat
no własnie nie ma zadnnych znakow
Juz tyle razy mowilas: "nie ma" i tyle razy sie okazywalo ze jednak "jest".

BOM nie jest widoczny od tak sobie. Ewidentnie tam cos masz. uzyj normalnego edytora, ktory nie zapisuje BOM i bedzie ci dzialac
np. eclipse
gosienkami
[quote name='nospor' date='12.03.2009, 10:55:58 ' post='582940']
Juz tyle razy mowilas: "nie ma" i tyle razy sie okazywalo ze jednak "jest".

ech juz sie wkurzyłam. okazało się, ze pomogło smile.gif a jest jakas inna metoda kodowania bez bom czy za kazdym razem trzeba przepuszczac przez edytor?
Spawnm
blinksmiley.gif

No jak zaczynasz pisać jakiś skrytp to chyba musisz to robić w edytorze i wtedy już na starcie ustawiane jest kodowanie .
Nic później przepuszczać nie musisz jeśli na początku to zrobisz.
nospor
Cytat
No jak zaczynasz pisać jakiś skrytp to chyba musisz to robić w edytorze
Pewnie robi w takim co dodaje BOM winksmiley.jpg

Albo w opcjach tego edytora to zmien, albo zacznij uzywac porządnego edytora winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.