Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [htaccess] RewriteRule
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bojakki
Zauwazylem, ze gdy dam wiecej niz 9 zmiennych w pasku adresu przy RewriteRule to ta ostatnia zmienna juz nie dziala, tak jakby bylo ograniczenie do 9;/ moze trzeba tee 10 w jakis nawias wziac?

Cytat
RewriteRule ^sit/uk(.+)/wp(.+)/wb(.+)/ws(.+)/zt(.+)/pr(.+)/wy(.+)/zc(.+)/wi(.+)/strona(.+)$ sit.php?c=$1&ur=$2&uc=$3&oh=$4&a=$5&p=$6&d=$7&nb=$8&v=$9&pg=$10 [L]
Fifi209
Nie wiem czy jest ograniczenie, ale fakt że masz 10 zmiennych w pasu adresu jest szokujący! Co Ty tam chcesz przekazać?
Moim zdaniem w pasu adresu występują max 3-4 zmienne, gdzie to jest dużo.
Bojakki
No na parwde musi byc 10 zmienych (a nawet 11) bo zrobilem strone na ktorej mozna wyswitlac obiekty wg 11 roznych paramterow w dowolnej kombinacji.

znalazlem cos takiego:

Cytat
Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

# This matches the last two.
RewriteCond %{REQUEST_URI} -([^-]+)-([^-]+)\.html$ [NC]
# This matches the first 9.
RewriteRule ^([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-([^-]+)-[^-]+-[^-]+\.html$ index.php?mod=$1&$2=$3&$4=$5&$6=$7&$8=$9&%1=%2 [NS,NC,QSA,L]

Ale neiw iem jak to przeniesc na moj przyklad:/ Podobno to ziweksza limit do 18.
sannin
Miałem ten sam problem smile.gif Próbowałem to zrobić tym rozwiązaniem co podałeś tutaj, ale nie dałem rady więc zrobiłem to za pomocą explode. Zamiast dwie zmienne data od i data do dałem data. Np. 20-25, a później explode i masz obydwie dane smile.gif
Bojakki
Bardzo dobry pomysl, zrobie tak samo:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.