Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie pozycji google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xajart
Witam.

Udało mi się zrobić skrypcik do wyciągania pozycji z google, przetestowałem go na rózne sposoby i na localhoscie mi działa bez problemu. Jednak kiedy skrypt wrzucam na serwer (wykupiony hosting) to pojawia mi się komunikat:

Cytat
302 Moved
The document has moved here.

Po wejściu w niego pojawia się opis z google

Cytat
Przepraszamy ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować...

Jak to ominąć, pomyślałem że przez curl użyje identyfikacji jako mozilla.
Kod
$Agent = "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.2.1) Gecko/20021204";

curl_setopt($Q, CURLOPT_USERAGENT, $Agent);

Ale to nic nie dało. Jakieś propozycje co można z tym zrobić ?

Aha komunikat mi się taki z google wyświetla bo zahashowałem, 
Kod
curl_setopt($Q, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); 

Bo chciałem zobaczyć co się załaduje, bo jak mam tą wartość odhaszowaną to skrypt mi się i tak wogóle nie wykonuje, na komendach curl. I przez to wyświetla mi ciągle wartość pozycji 0. Choć w php.ini na serwerze włączonona jest obsługa curl.
Fifi209
Jak dla mnie to masz:
allow_url_open na off ;p
xajart
Owszem miałem na off - ale przestawiłem już na On i skrypt dalej się nie wykonuje.

W linijce 

Kod
$Dane = curl_exec($Q);  

Po wyświetleniu zmiennej $Dane - powinno wyświetlić stronkę google, a wyświetla j.w

302 Moved
The document has moved here.
Fifi209
http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=262149

To wygrzebałem w necie.
Czyli trzeba wyłączyć obsługę cache nagłówków http (jak na moje oko haha.gif)
xajart
Poszło - dzięki jesteś wielki, czyli z tego wynikało by że skrypt i tak by się wykonał w tle, tylko mi wyniku nie wyświetlało przez te ciasteczka durne smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.