Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]->CURL - Co zrobić żeby nie czekać 60 min.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kasek
Witam

Mój problem wydaje się błahy, jednakże nie mogę sobie z nim poradzić.
Chodzi o to że skrypcik wypełnia za pomocą CURL'a formularz na stronie i dodaje dane do bazy, wszystko jest OK , dane w spisie w katalogu się wyświetlają , jednak chcąc dodać kolejną porcję danych muszę czekać godzinę ponieważ wyświetla się komunikat(" Kolejną stronę będziesz mógł dodać dopiero za 60 min.) Skrypt odpalam z serwera z cron'em. Czy ktoś wie jak można to obejść żebym nie musiał czekać ? Chciałbym aby po ponownej próbie dodania strony nawet po minucie, wyczyszczone były wszelkie dane, tak żeby połączenie widziane było jako zupełnie nowe.. wstydnis.gif tiredsmiley.gif dry.gif worriedsmiley.gif

Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Piotr
wNogachSpisz
pewno wait na IP, wejdz przez proxy
kasek
No tak też zrobiłem dałem połączenie przez proxy, z tym że pojawił się kolejny problem.
Utworzyłem sobie działającą listę proxy w pliku .txt

1. IP A
2. IP B
3. IP C
4. IP D
5. IP E
6. IP F
7. IP G
8. IP H
itd.

Teraz chcę połączyć się np: w ciągu 15 min kilka razy z serwerem i dodać wpisy, skrypt wylosowuje mi w tym celu z listy np proxy nr 2 i następuje połączenie, jak zrobić by już raz wylosowane proxy nie było brane pod uwagę (przez godzinę) przy kolejnych losowaniach ?

Myślałem żeby zapisywać wylosowane nr IP do tablicy a przy kolejnej próbie losowania porównywać je z nowo wylosowanymi , ale jak zrobić żeby one później znikały z tablicy po upływie 60 min i były ponownie brane pod uwagę, czy można przypisać im aktualny czas oraz datę , tak żeby skrypt przy kolejnym odpaleniu porównywał je z datą i godziną bieżącą i w zależności od tego usuwał z tablicy lub też nie ? Czy też jest jakieś prostsze i sprawdzone rozwiązanie bez takich kombinacji ?

Dzięki za wszelkie sugestie
nospor
skoro dany serwis kaze ci czekac 60 minut znaczy ze masz czekac.
Na tym forum nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczen innych serwisów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.