Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Po kliknięciu stay
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
M@X
mam tak zdefiniowaną klase w css:
Kod
.menu  {FONT-FAMILY: Verdana;

FONT-SIZE: 9px;

FONT-STYLE: normal;

FONT-WEIGHT: none;

TEXT-DECORATION: none;

COLOR: #333333}

.menu:hover  {FONT-FAMILY: Verdana;

FONT-WEIGHT: bold;

COLOR: #669900}

No i fajnie działa ale chciałbym żeby po kliknięciu na dany link pozostawał on w tej fazie "hover" bo narazie po kliknięciu wraca do normalnej definicji...
echh mam nadzieje że za bardzo nie namotałem. Po prostu gdzie i jak to zrobić ? w cssie ? czy już jakos w a hrefie ?
KaMeLeOn
Dodaj:
Kod
a.menu:visited

{

FONT-WEIGHT: bold;

COLOR: #669900

}
M@X
z tym visited też cos nietak bo teraz wszystkie linki odrazu przed nacisnieciem sa tak zaznaczone sad.gif
ale cos pokombinowałem i to chyba chodzi jakos o
Kod
.menu:active

i niby powinno działać ale o dziwo niedziała link na sekundke podczas kliknięcia staje sie zmieniony ale po ząładowaniu podstrony wraca do pierwotnej postaci ...
może dodam że używam includów może dlatego nei chce działać ?
marlowe
Timeo, nie timeno ;-)
--
są już tak zaznaczone bo pseudoklasa visited dotyczy stron już odwiedzonych (a domyślam się, że odwiedziłeś już te podstrony- usuń sobie historię i chyba będzie znowu "domyślne" ustawienie).
Pozdrawiam
Bartek
M@X
timeo no tak wiem smile.gif po prostu jeszcze keidys tak wpisałem i na tym forum jeszcze sobie nie zmieniłem... ale dzieki.
a co do visited to wlasnie nei chce tego bo nic mi po tym, znowu pozniej beda odwiedzone i beda zaznaczone. Chodzi mi aby zawsze tylko aktywny link byl podwietlony (czyt. ta druga wersja)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.