Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z cookies
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Gonzo
Mam duży problem :/.

Proszę wejść na projekt mojego nowego serwisu:
http://www.divxsubs.dsys.org/NEW

Po prawej na górze znajduje się logowanie. Wszystko wydaje się być OK. Sprawdza usera, hasło, i wszystko jest git. Robię

[php:1:ccf8ae5b75]<?
setcookie('divxzone', $login, time() + 99999999999999999);
?>[/php:1:ccf8ae5b75]

Na jakiejś innej stronie w serwisie chcę sprawdzić, czy użytkownik jest zalogowany. Nie wiem jednak dlaczego skrypt 'nie zauważa' ciacha. Spróbowałem więc stworzyć skrypt, który w zależności od zawartości pewnej zmiennej tworzy ciacho lub je czyta. To jednak nie poskutkowało (przy include i normalnie).

Bardzo proszę o pomoc.
scanner
Nie za dużo tych dziewiątek?
Koshin
sprawdz czy poprawnie odczytujesz cookie $_COOKIE['divxzone'];
sprawdz czy wogole jest ono tworzone (sprawdz u siebie na dysku)
sproboj ustawic ciacho na na przyklad godzine, moze liczba jest za duza (time()+3600)
Gonzo
O żesz kur* biggrin.gif.

Sorka, ale jestem głupi. Zawsze stosowałem time() + 31536000. Teraz coś mnie podkusiło, żeby nawalić tyle tych dziewiątek biggrin.gif. Hehe, już wszystklo ok, sorka za problemy (i dzięki).
Gonzo
No nie no... ;(

Myślałem już, że wszystko jest git, a tu się okazało, że jednak nie... Wszystko mi dobrze idzie, mam tylko problemy z tymi ciachami sad.gif. No więc w górnej ramce odczytuje cookie, a w prawej już nie :/.

Może mi ktoś podrzuci przykłady sesji... chyba, że potraficie mi pomóc z ciasteczkami.
dob
Mi kiedys pomogło w podobnej sytuacji dodanieparametru scieżka do ciacha dodaj "/" i zobacz moze pomoże
Gonzo
TAK !! Człowieku, na początku nic nie czaiłem. Zajrzałem do manuala, zobaczyłem, o co chodzi z tymi ścieżkami... Jeszcze raz przeczytałem twój post, i DZIAŁA!! Szkoda, że mogę dać ci tylko 1 punkt... Kurde, NIGDY sam bym na to nie wpadł. Jesteś bogiem smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.