Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy ze znakami specjalnymi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Robin
Witam

Problem powtarzał sie już nie raz na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Proszę więc doświadczonych php-powców o pomoc smile.gif

magic_quotes_gpc = On
magic_quotes_runtime = Off
magic_quotes_sybase = Off

Wszystko niby jest dobrze dane trafiają do bazy tak jak trzeba przy wyciąganiu też nie mam problemów. Do textarea option i na ekran wypisują sie wszystkie znaczki specjalne elegancko / " '

Jedyny mój problem to pola input type="text" jeśli wypisuje do nich dane z bazy to w momencie natrafienia na znak " kończy sie wypisywanie. Problem dotyczy jednynie znaku " z pozostałymi / ' nie mam problemu.

Jak to ugryz bez addslashes i stripslashes mechanizm jest już zaduży zeby go przerabiać w tej chwili (wcześniej działało smile.gif?
cichy
to może spróbuj tylko dla tego pola w text zastosować
[php:1:b0273629c5]<?php
str_replace('"', '"', $text);
?>[/php:1:b0273629c5]
Pozdro
Robin
Dzięki ale tych pól input jest naprawde dużo więc może jednak ktoś zna jakiś sposób ustawienia php lub serwera żeby bez przerabiania skryptów to zaczeło działać.

Cytat
to może spróbuj tylko dla tego pola w text zastosować
[php:1:d8a812f381]<?php
str_replace('"', '"', $text);
?>[/php:1:d8a812f381]
Pozdro
krzych
Ja poradziłem sobie tak i na pewno to działa, ale to też wymaga zmian w kodzie:
print "<input type="text" value="".htmlspecialchars($dane_z_bazy,ENT_QUOTES)."">";
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.