Czy może ktos mi powiedziec dlaczego mi nie rysuje wykresu, przechowuje w tablicy $R[256] wartosci ktore potem wyliczam, i chcem naniesc na wykres, wykres powstaje ładnie i pięknie na localhoscie ale online rysuje tyko jedną funkcje.
<?php $imr = imagecreatefromjpeg('./zdjecia/rwykres.jpg');//wczesniej wytworzony wykres $czerwony=ImageColorAllocate($imr,255 ,0 ,0); for($k=0; $k<255; $k++) { imagefilledrectangle($imr, 4, 4, 50, 25, $czerwony);//funkcja istnieje zwraca true, i rysuje prostokat imagefilledrectangle($imr, 20+$k, 130, 20+$k, 130-$wynik, $czerwony);//funkcja istnieje, zwraca true, ale nie rysuje lini pionowej w online, na localu dziala } if (ImageJPEG($imr, './zdjecia/rwykres.jpg', 100)) else imagedestroy($imr); ?>
oczywiscie w php.ini register_globals = off na localu i online oraz na poczatku pliku jest ob_start();
juz nie wiem co mam zrobic
EDIT: Pewno serwis hostingowy jakos zabronił w funkci przyjmowania zmiennych jako argumenów,
zwykle wyłanczaja funkcje, szczególnie z biblioteki GD. Sugeruje się tym, iż dałem ten sam kod na cba i dziala, a na unl juz nie :/