wNogachSpisz
15.05.2009, 10:59:48
Witam
Mam wielowymiarową tablicę, chciałbym ją wyświetlić, tak aby kolejne pola były inputami formularza, w zależność od głębokości o odpowiednich NAME'ach np.
name="tablica[element][jeszcze_glebiej]"
tak wyświetloną tablicę edytuje, (wystarczy edycja wartości, może nie być możliwości edycji kluczy). Klikam Zapisz i skrypt odbiera eydtowaną tablicę w $_POST
Próby skonstruowania takiego skryptu niestety spełzły na niczym, pytanie do Was koleżanki i koledzy, czy macie namiary na takich skrypt, albowiem podejżewam, że podobny problem miał już nie jeden koderek, może na miary na jakieś gotowe rozwiązanie?
nithajasz
15.05.2009, 11:11:40
Troche zamotałeś z tą tablicą i nie bardzo złapałem o co chodzi.
Jeśli ta tablica ma dwa wymiary tylko to przepuść ją przez foreach i po prostu buduj formularz z tego, albo napisz przykład z największym wymiarem tej tablicy to może wtedy coś się wymyśli.
wNogachSpisz
15.05.2009, 11:23:58
ona moze miec wpipkuś wymiarów właśnie, i chce uniwersalny kodzik co to mi wyświetli formularz z inputami dla X wymiarow
nithajasz
15.05.2009, 11:51:42
No to kłania się rekurencja, lecisz element po elemencie i wyczerpujesz do końca wymiary. Sprawdzasz kolejny wymiar tablicy czy też jest tablicą jeśli tak to sprawdzasz tą tablice w taki sam sposób, aż do wyczerpania i lecisz z następnym elementem z wymiaru wyżej. Nie jest skomplikowane tak bardzo
wNogachSpisz
15.05.2009, 13:10:12
rekurencja rekurencja, tylko pozostaje problem przekazania bierzacej glebokosci zeby utworzyc name="cos[cos][cos]"
rzuccie kodem