jestem nowy na forum i od razu zaczynam z problemem. Prawdopodobnie jest on mały, ale siedzę już i kombinuję około 1 godziny i nie wiem co zrobić.
Mam polecenie
<?php (CENABAZY*$iloscbaz)+przesylka ?>
kiedy je tak wstawiam do kodu działa i poprawnie wyświetla wartość, lecz gdy podstawiam to pod zmienną
<?php $cenacalkowita =(CENABAZY*$iloscbaz)+przesylka; ?>
wyświetla mi się wartość 0. Usuwałem już nawiasy, kombinowałem na wiele sposobów, ale nie doszedłem dlaczego tak jest.
Oto cały kod, gdzie jest bąd?
<html> <head> <title>Gotowe zamówienie</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="UTF-8"> <head/> <body> <?php $DOCUMENT_ROOT = $$HTTP_POST_VARS['DOCUMENT_ROOT']; $iloscbaz = $HTTP_POST_VARS['iloscbaz'];//tworzenie krótkiej nazwy $miasto = $HTTP_POST_VARS['miasto']; $ulica = $HTTP_POST_VARS['ulica']; ?> <h1>Bazy danych - jaxos555</h1> <h2>Szczegóły zamówienia</h2> <?php $ilosc = 0; $wartosc = CENABAZY*iloscbaz; $cenacalkowita =(CENABAZY*$iloscbaz)+przesylka;//To ta zmienna if ($iloscbaz <= 0) { echo 'Nie wpisałeś wartości bądź jest ona równa zero. Uzupełnij<a href="formularz.html"><b><u></u>Powrót</b></a>' ; } else { echo $cenacalkowita;//(CENABAZY*$iloscbaz)+przesylka działa ale kiedy podstawiam pod zmienną i ją wpisuje już nie. $ciagwyjsciowy = $miasto."\n".$ulica."\t".$data."\t" .$godzina."\t".$iloscbaz." baz \t" .$cenacalkowita."PLN"; } } ?> </body> </html>
Pozdrawiam