Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Upload i miniaturka bez formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JamalBIG
Witam

Wiecie moze jak 'obejsc' najprosciej klase tworzaca miniaturki i wykorzystujaca formularz do dodawania plikow? Stworzylem tablice ktora, myslalem, ze bedzie dzialac ale niestety moja klasa pokazuje, ze 'No correct uploaded source file. Can't carry on a process.'
Tablica wygladala tak:
  1. <?php
  2. $_FILES['photo'] = array('name' => 'zdjecie.jpg', 'tmp_name' => 'poczekalnia/zdjecie.jpg');
  3. ?>

A moze znacie skrypt tworzacy miniaturki i niewykorzystujacy plikow przesylanych przez formularz?

Pozdrawiam
nospor
moze zadam glupie pytanie, ale skoro wiesz gdzie na serwerze lezy plik to po co bawisz sie w upload? Nie mozesz normalnie copy() uzyc?
JamalBIG
zalezy mi na jego konwersji - zmianie rozmiarow i stowrzeniu dwoch miniaturek w roznych rozmiarach... moze macie jakis gotowy skrypt ktory latwo przerobic tak aby nie dzialal na formularzach i nie potrzebowal zmiennych takich jak $_FILES['plik']['name'] czy $_FILES['plik']['tmp_name']?
ignas1987
Powiem, że ja też tego szukałem... i nawet wiem po co Ci takie obejście [edit] ROZWIĄZANIE [/edit] aaevil.gif
erix
Cytat
A moze znacie skrypt tworzacy miniaturki i niewykorzystujacy plikow przesylanych przez formularz?

Raz, masz w manualu jak byk przykłady, jak coś takiego zrobić, do tego imagemagick, w ostateczności - podmieniasz zmienne w swoim skrypcie...

Kombinujesz. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.