Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 domeny na 1 serwerze - htaccess ?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
tix
Witam
posiadam 2 domeny, 1 hosting. Na hostingu (płatny) mam moja pierwsza domene, ale chcialbym zeby druga domena przekierowywala na adres 1 domeny tyle ze folder /forum/, moj htaccess wyglada tak:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.najlepszy-bank.com.pl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.najlepszy-bank.com.pl%{REQUEST_URI} [R=301,L]

co muszę zmienić/poprawić zeby to dzialalo? Probowalem juz wiele rzeczy - dodawalem subdomene w panelu hostingu/podpinałem ją/parkowałem i nic :/ tj. przekierowywuje mnie na glowna strone (oczywisce DNSy domen sa takie same)
Chciałbym zeby z adresu wypowiedzsie.pl przekierowywalo mi na adres najlepszy-bank.com.pl/forum/ z tym ze, podczas zwiezdania forum zeby pokazywalo mi nie adres najlepszy-bank.com.pl/forum/ ani wypowiedzsie.pl tylko wypowiedzsie.pl/viewtopic.php?itdetc . Wiem, ze musza byc podane dnsy u rejestratora domen, a nie przekierowywanie na www bo wtedy wyswietla mi ciagle wypowiedzsie.pl - bez viewtopic itd. Prawdopodobnie problem lezy w pliku htaccess
Pomocy! sad.gif

edit: dodalem w hostingu nowa domene (wypowiedzsie.pl) i przekierowuje mnie z www.wypowiedzsie.pl na adres forum ale bez www nie ("Domyslna strona Apache!") byc moze treba cos w .htaccess w katalogu /forum/ zmienic? tam jest cos takiego:

<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>

<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>

Nic nie ruszałem i nie działa juz nawet przekierowanie z domeny z www ani bez www sad.gif
Czy nikt nie jest mi w stanie pomóc?
erix
Kod
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.najlepszy-bank.com.pl [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.najlepszy-bank.com.pl%{REQUEST_URI} [R=301,L]
  • Przecież podałeś wzorzec z WWW
  • nie %{REQUEST_URI}, tylko /$1
tix
Sorry ale nie znam sie wogole na tym, ten wzorzec to przekierowanie bz www na www, kumpel mi to podał, a co znaczy Twoj kod? Chodzilo mi o to zeby z (www.)wypowiedzsie.pl przekierowywalo na najlepszy-bank.com.pl/forum/ i zeby w pasku adresu widnialo www.wypowiedzsie.pl a gdy wchodze na topic zeby bylo /viewtopic itd ..
erix
Google, google, google. Każdy kurs mod_rewrite ma opisane te regułki na z www. i bez.

Cytat
i zeby w pasku adresu widnialo www.wypowiedzsie.pl a gdy wchodze na topic zeby bylo /viewtopic itd ..

Poszukaj gotowego modułu do forum, 99% że coś takiego jest.

Cytat
kumpel mi to podał, a co znaczy Twoj kod?

Wskazałem fragment, do którego mam zastrzeżenia.
tix
Oczywiscie jest taki moduł do phpbb3, wiem o tym ale nie o to mi chodzilo, chodzilo mi o to ze wogole nie pokazuej sie nic gdy wybieram dany topic.. Oczywiscie wczesniej ustawiam przekierowanie na www u rejestratora domeny na najlepszy-bank.com.pl/forum/ i wtedy smiga tyle ze nie widac wlasnie niczego poza glownym adresem wypowiedzsie.pl ... Czy ktos moze pomoc?
erix
Już Ci pomogłem - kurs mod_rewrite. To jest naprawdę banalny przypadek...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.