Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] Otwarcie i zamknięcie wielu okien
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Compiler
Czy jest możliwość automatycznego otworzenia kilku okien z podanym adresem i po pewnym czasie ich zamknięcia?
uirapuru
jest.

otwierasz okno chyba window.open()

a potem w nim masz plik html, w ktorym masz ustawione setTimeout(self.close,czas_w_ms);
Compiler
Ale właśnie ja chcę je zamknąć z tego okna z którego otworzyłem. Da się? smile.gif
Chyba, że jak otworzę nowe okno ze stroną wp.pl to mogę dopisać jakiś kod php na końcu? Ale wątpię smile.gif
uirapuru
Dawno nie pisałem w JS takich rzeczy, ale jestem niemal w 100% pewien, że jest taka możliwość, musisz bodajże komunikować się z oknem za pomocą parametru jego nazwy, ktory podajesz przy window.open
Compiler
Tylko jak skoro w window.close() nie podaje się parametru ;/
skowron-line
Kod
window.close();

zamyka okno ktore otwiera window.open();
uirapuru
moje_okno = window.open ("adres", "mywindow","status=1,toolbar=1");

moje_okno.close();

a może się mylę
skowron-line
Cytat(uirapuru @ 20.05.2009, 22:00:50 ) *
moje_okno = window.open ("adres", "mywindow","status=1,toolbar=1");

moje_okno.close();

a może się mylę

niemylisz się
Compiler
Dokładnie.
Działa tylko, że chcem adres podać np www.wp.pl a wstawia się jako katalog_z_moja_stona/www.wp.pl można to jakoś zamienić?
Oczywiście mogę to obejść tworząc pustą stronkę i tam dać przekierowanie do tej którą chcę, ale czy nie da się odrazu podać dobrego adresu?
skowron-line
  1. function otworz(adres) {
  2. noweOkno = window.open(adres, 'okienko', 'menubar=no, toolbar=no, location=no, scrollbars=no, resizable=no, status=no')
  3. }
  4.  
  5. otworz( 'wp.pl' );
Compiler
Nadal otwiera z mego katalogu.
skowron-line
Kod
otworz( 'http://wp.pl' );
Compiler
Dzięki działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.