Witam.
Na początku zaznaczę że to mój pierwszy post
Mam problem z wprowadzaniem danych z formularza do bazy.
Mam taki kod, który wyświetla mi wszystkie dostępne towary w magazynie. Jego celem ma być wysłanie danych o towarach zakupionych.
Ponieważ w bazie jest więcej niż jeden towar(rekord) czy jest możliwość jakiejś pętli czy czegoś aby każdy rekord z wpisaną wartością ilosc_s został zapisany do innej bazy? Zaznaczam że wprowadzenie metodą $_POST dla jednego rekordu (dodanie towaru do bazy) udało mi się wykonać. Natomiast mam problem z wieloma rekordami
<?php
or
die ('brak polaczenia');or
die ('brak polaczenia');$wynik = mysql_query("SELECT * FROM magazyn ORDER BY nazwa") or
die('błąd zapytania');echo "<table cellpandding=\"2\" border=1>"; echo "<td width='120'>nazwa</td>"; echo "<td width='40'>ilosc</td>"; echo "<td width='50'>cena_n</td>"; echo "<td width='50'>cena_b</td>"; echo ('<form action="kup.php" method="post">'); echo ('<td width="120"><input type="text" value="'.$r[1].'" name="nazwa" /> </td>'); echo ('<td width="120"><input type="text" value="'.$r[2].'" name="ilosc" /> </td>'); echo ('<td width="120"><input type="text" value="'.$r[3].'" name="cena_n" /> </td>'); echo ('<td width="120"><input type="text" value="'.$r[4].'" name="cena_b" /> </td>'); echo ('<td width="50"><input type="text" value="ilość" name="ilosc_s" /> </td>'); }
echo ('<input type="submit" value="dodaj" />'); }
?>
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Krytykę przyjmuję ze skuchą

W takiej postaci do bazy zostaje dodany tylko ostatni rekord.
Czyli trzeba zastosować jakiś sposób numeracji pól.
No to mam zagwozdkę.