Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Załamanie wiersza po znaczniku </FORM>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Booyaches
Witam!
Mam pewien problem. Robie wlasnie maly formularz do logowania sie. Chce miec w nim dwa przyciski: jeden login(do logowania) a drugi register (ma przenosic do strony z rejestracja). Zalezy mi na tym żeby oba byly w stylu <input type="submit"...> i aby byly na jednej linii. Wykonalem wiec dwa formularze: jeden z calym logowaniem i przyciskiem login a drugi tylko z przyciskiem register. Kiedy wrzucam to do tabeli to wszystko dziala pieknie w FF... ale w IE moj przycisk jest jedna linie nizej. Zupelnie tak jakbym w komórce przed formularzem wstawil <br/>.
  1. <form class="mainform" action="handleLogin.php" method="post">
  2. <tr>
  3. <td>E-mail:</td>
  4. <td><input type="text" class="email" size="20" maxlength="30" name="email" /></td>
  5. </tr>
  6. <tr>
  7. <td>Pass:</td>
  8. <td><input type="password" class="pass" size="20" maxlength="30" name="password" /></td>
  9. </tr>
  10. <tr>
  11. <td><input type="submit" class="submit" value="Login" />
  12. </form>
  13. </td>
  14. <td><form action="registerStep1.php">
  15. <input type="submit" class="submit" value="Register!" />
  16. </form></td>
  17. </tr>
  18. </table>

Jak moge zapobiec zalamywaniu wiersza w IE ? Czy jest jakis inny sposob na uzyskanie efektu jaki opisalem powyzej ?
Wicepsik
Nie wiem w czym problem, oglądałem w IE i są obok siebie. Daj link do strony.
wizard144
Btw, ja bym ten drugi przycisk zrobił jako <input type='button'> i użył na nim onclick, myślę że zaoszczędziło by to na przejrzystości kodu
Booyaches
Podaje link do strony

W FF dziala poprawnie a w IE przelamuje wiersz.

P.S Zaznaczam,ze nie jestem autorem grafiki na stronie blink.gif offtopic.gif
athei
Wyzeruj domyslny margin i padding jak nie dla wszystkich elementów to dla inputów chociaż. Szerokości inputów ustalaj za pomocą width, a nie size.
Najważniejsze - wyłącz automatyczne odtwarzanie filmiku!
Booyaches
No niestety wyzerowanie paddingów i marginów nie pomogło. Dopiero teraz zwróciłem uwagę ,że przyciski ustawiają się na prawidłowe miejsce po uruchomieniu "widoku zgodności" w IE 8.0 (co totalnie mnie nie satysfakcjonuje). W IE 7.0 wszystko tez jest ok. Poszukam coś jeszcze na ten temat... Panowie z microsoftu znowu umilają mi wiosenne wieczory aaevil.gif

BTW liczylem na to ,ze jak w inputach zmienie z size na width i określe szerokość w pikselach to pola po renderze beda mialy taka sama szerokosc. Dlaczego jezeli ustalilem ,ze oba maja miec 100px to jedno jest szersze od drugiego ?

Jeżeli ktoś wie w czym jest problem z przyciskiem to nadal prosze o podpowiedz.
---------------------------------------------------------------EDYTA
Z tego co wyczytalem jedynym sposobem na pozbycie sie tego problemu jest zmuszenie przegladarki do emulowania srodowiska IE 7
  1. <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

Mi pomogoło ale nie wiem jakie są skutki uboczne takiego rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.