Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer i baza danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michael17_22
Posiadam wlasny serwer na Linuxie, Apache..... chcialem umiescic stronke ale potrzebuje baze danych do forum. Problem w tym ze wogole sie na tym nie znam i szukam kogos kto moglby mi pomoc, najlepiej jesli ktos przyslalby mi juz jakas gotowa baze. Z gory dziekuje
Smrodek
... z tego co
wyczytałem w archiwum newsów zanim zacząłem zadawać jakiekolwiek pytania - dowiedziałem się
iż forum phpbb automatycznie generuje ci bazę danych przy instalacji i wypełnianiu pól w panelu administracyjnym, więc jeśli można polecić to polecam i zaoszczędzisz sobie sporo czasu na tworzenie bazy danych.
DeyV
Oj niestety, tak dobrze to nie ma... Forum w trakcie instalacji generuję jedynie prawidłową konstrukcję tabel w bazie danych, jednak nie zainstaluje za nas MySQL laugh.gif
Jednak z tym nie powinno być większego problemu - na stronie www.MySQL.com są dostępne wszystkie informacje jak zainstalować ich bazę na chyba każdym z dostępnych systemów i serwerów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.