Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Integracja logowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
230005
Chcę zintegrować logowanie serwisu i forum phpbb. Korzystałem z porad tu zawartych: http://php.koderzy.pl/art9-1/Integracja_lo...itryn%C4%85.php. Wszystkie ścieżki mam poustawiane prawidłowo, a mimo wszystko aplikacja nie zachowuje się jak powinna. Kiedy loguję się na forum, jestem również zalogowany w serwisie, ale kiedy loguję się w serwisie, nie jestem zalogowany nigdzie sadsmiley02.gif . W tabeli phpbb_sessions nie pojawia się również odpowiedni wpis. Miał ktoś podobny problem?
pgrzelka
możesz mieć źle ustawione cookie path

ini_set('session.cookie_path' .... dalej poszukaj w google bo sam nie wiem smile.gif
230005
Session.cookie_path wskazuje na główny katalog. Hmmm... a czy jeśli forum jest w głównym katalogu / a serwis w podkatalogu, to może to mieć jakieś znaczenie?
erix
Tak.

Ciastko w podkatalogu jest domyślnie ustawiane tylko dla niego.
230005
No dobra, ale phpbb tworzy ciacha w swoim domyślnym katalogu, więc to nie powinno mieć znaczenia bo przecież używam funkcji forum do logowania. Czy się mylę się (pytam, bo nie chce mi się przekopywać przez ten syfiasty kod, może ktoś wie)? snitch.gif
erix
A nie ma gdzieś w konfiguracji ścieżki ciastka?
230005
Przejrzałem tak mniej więcej i nie widzę tego :/. Tylko tak myślę, że przecież nawet gdyby ciacho się tworzyło na jakimś serwerze w burkina faso, to i tak aplikacja o tym wie. Używam tych samych funkcji co phpbb, które muszą wiedzieć gdzie są ciacha, inaczej nie zadziałałoby też logowanie na forum.
pgrzelka
daj poniższy kod na stronie głównej i w forum, i zobacz czy ciastka są takie same,
  1. <?php
  2. print_r($_COOKIES);
  3. ?>
230005
Nie pokazuje nic sciana.gif

Dałem to w index.php forum i strony głównej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.