Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana DNS'ów a przekierowanie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
zman85
Witam,
kochani, interesuje mnie informacja w przypadku zmiany DNS'ów domeny na inny serwer.
Mianowicie, jeśli w chwili obecnej korzystam z domeny xxx.pl która jest wraz z serwerem na którym stoi portal,
i w tej chwili na tym serwerze przekierowuje domene na inny serwer (na który się przenoszę), to wszystko jest okay,
domena xxx.pl odrazu kieruje mnie na pliki drugiego serwera, ale jak bym chciał teraz dodatkowo zmienić DNS'y domeny na ten drugi serwer
to czy ta domena będzie przez jakiś czas niedostępna, czy automatycznie bez przeszkód z przekierowania zrobi się podlinkowanie domeny.

Chodzi mi po krótce o to, żeby nie było takie sytuacji, żę po wpisaniu adresu domeny do przeglądarki wyskoczy komunikat "nie znaleziono".

Jeśłi moje rozwiązanie i tok mojego mojego myślenia enigmatycznie opisany jest błedny,
to czy istnieje jakieś rozwiązanie, żeby z przekirowania bez zastosjów przenieść DNSy serwera.

Prosiłbym o jakieś info, jeśli ktoś miał z tym doczynienia, a domyślam się że napewno ktoś się z tym spotkał już.
erix
Cytat
Chodzi mi po krótce o to, żeby nie było takie sytuacji, żę po wpisaniu adresu domeny do przeglądarki wyskoczy komunikat "nie znaleziono".

Jeśli od razu przestawisz na nowy serwer i starego nie wyłączysz do czasu rozpropagowania nowych wpisów, nie powinno być problemów.
zman85
Cytat(erix @ 4.06.2009, 19:33:37 ) *
Jeśli od razu przestawisz na nowy serwer i starego nie wyłączysz do czasu rozpropagowania nowych wpisów, nie powinno być problemów.

I takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałem winksmiley.jpg)

Dziękuję i Pozdrawiam
narki1
Chciałbym się przypiąć do tego tematu z podobnym problemem:

Postaram się opsać mój problem.
Mam domenę i hosting na interii. Na serwerze założyłem katalog.
Można się do niego odwołać wpisując: www.strona.pl/katalog.
W katalogu tym jest umieszczona druga strona internetowa.
Chciałbym żeby do tej strony w katalogu prowadził inny adres domeny ,którą założyłem w nazwie.pl.
W nazwie przekierowałem domenę na wasz adres dns. Niestety adres wskazuje na stronę główną czyli www.strona.pl a nie na www.strona.pl/katalog.
W jaki sposób mogę to uzyskać ?
erix
Albo przez ramkowanie (zło), albo podpinając w panelu hostingu pod katalog...

Nie wiem, jak jest w interii, musisz szukać u nich w pomocy albo napisać do administratora.
narki1
Napisałem do nich ale przeszukałem panel klienta i nic nie znalazłem.
Zobaczymy co odpiszą a myślałem,że może się ktoś już z tym bawił.
erix
Ostatecznie możesz podpiąć do głównego konta i przez mod_rewrite ustawić "wirtualny" katalog dla domeny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.