Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z mapą strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawstaw
Witam.
Mam taki problem.

Utworzyłem sobie pustą stronke index.php (www.test.pooz.pl)
dodałem w niej kilka linków
link1,link2,link3,link4,link5

Dodałem htaccess
CODE
ErrorDocument 404 /index.php
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)$ index.php?strona=$1&jeden=$2&dwa=$3 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)$ index.php?strona=$1&jeden=$2&dwa=$3 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)/([a-zA-Z0-9-]+)$ index.php?strona=$1&jeden=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]+)$ index.php?strona=$1 [L]

Takze na serwerze mieszcza sie tylko dwa pliki( index.php oraz htaccess)
Po klikniecu na link pojawia sie nowy adres w pasku przeglądarki. Jednak problem tkwi w tym ze przy tworzeniu mapy strony dodaje sie tylko 1 link a nie 6.

Jak to moge rozwiązac aby przy tworzeniu do mapy dodawało sie 6 linków questionmark.gif(mając na serwerzy tylko index.php i htaccess)

Bardzo prosze o pomoc i z góry dzieki.
erix
Cytat
Jednak problem tkwi w tym ze przy tworzeniu mapy strony dodaje sie tylko 1 link a nie 6.

Możesz uściślić...?
dawstaw
Tak.
Chodzi o to ze tworze mape strony http://test.pooz.pl/ przy pomocy: http://www.xml-sitemaps.com/
po wygenerowaniu okazuje sie za w mapie jest zawarte tylko 1 link zamiast 6.
Jak moge zrobic zeby majac te dwa dokumenty tworzyla mi sie mapa skladajaca sie z wiecej url questionmark.gif

Prosze o pomoc
Fifi209
Czemu przed każdym linkiem dajesz slasha ?
erix
To nie ma znaczenia.

A inne narzędzia generujące mapy? Jakoś nie mam do tego konkretnego zaufania...
dawstaw
Inne narzedzie to najczesciej programy pc.

Chodzi mi o stworznie prostej funkcji opartej na 2 plikach index.php i htacces w index.php kilka linków ale tworzy sie mapa strony dla tych linków.
erix
Ale nie masz przecież skomplikowanych linków, nie możesz wygenerować mapy ręcznie...?
dawstaw
NIe chodzi mi o generowanie mapy ale o zrobienie strony skladajacej sie z tych 2 stron. Ale gdy google bot wejdzie na strone to zaindeksuje nie 1 ale 6 stron. ( poniewaz na niej sa linki które i tak pokazuja tresc z index.php )
erix
Naprawdę, spróbuj z użyciem innego narzędzia, bo mam podejrzenia, że celowo traktuje niektóre linki jako błędne... Bądź analizuje zawartość, dlatego jest tylko jeden link zaindeksowany.
dawstaw
A może mi cos podpowiesz..Jakiego narzedzia mam użyc aby z 2 plików tworzyło mi więcej stron...questionmark.gif

Jakis przykladzik ?
erix
Specyfikacja formatu map XML - samodzielnie ją wygeneruj. To nie jest wcale takie skomplikowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.