Pierwsza funkcja i trzecia mają ten sam problem; zdarzają się sytuacje, że niektórzy użytkownicy nie mogą rozpakować żadnego z pobranych plików. Pojawia się informacja, że dane archiwum może być uszkodzone itp. Ponowne pobranie wtedy tez nie pomaga. Problem ten dotyczy niewielkiej cześci użytkowników no ale jednak. Z rozmów z tymi osobami wynika, że jest to niezależne od przeglądarki. Ja testowałem to u siebie na 3 komputerach i pod wszystkimi najpopularniejszymi przegladarkami w różnych wersjach i wszystko działa. Znajomym też. Tak jak napisałem dotyczy to tylko niewielkiej grupy osób, ale nie moge znaleźć jakiejś wspólnej cechy.
Druga funkcja działa najgorzej. Testy wykazały, że w Operze lub w IE (nie pamiętam już) po rozpakowaniu otrzymujemy tylko jeden plik bez rozszeżenia zamiast normalnych katalogów i plików. Z eksperymentów doszedłem do wniosku, że powodem jest linia określająca typ zawartości Content-Type: application/zip. Jeżeli we funkcji 1 i 3 zastąpie application/force-download application/zip to one też zaczną sprawiać ten sam problem. Dotyczy to też odwrotnej sytuacji, gdy w funkcji 2 zamienie application/zip na application/force-download to ona zacznie działać poprawnie (wystąpi wtedy najprawdopodobniej problem z poprzedniego akapitu dotyczący funkcji 1 i 3).
<?php function getFile1($file, $filename) { { } } function getFile2($file, $filename) { { } } function getFile3($file, $filename) { { { } } } ?>
Ma ktoś jakieś pomysły??