Mam problem ze stworzeniem tzw zebraTable w polaczeniu z tzw show and hide. Zebra table napisana jest w taki sposob
<?php function stripe() { var tab = document.getElementById('tabelka'); var rows = tab.getElementsByTagName('tr'); var even = false; for (var i=0; i<rows.length; i++) { if (even) rows[i].className += " even"; even = !even; } } ?>
w stylach mam cos takiego
<?php <style type="text/css"> #tabelka {background-color: #F9F9F9; padding: 5px; font: 10pt Georgia} #tabelka tr.even {background-color: #00FF00} </style> ?>
Normalnie zebra table dziala. W sensie jezeli mam 1 tabelke, ktorej id=tabelka. Jednak chcialem zrobic tzw show_hide + zebraTable. Jednak nie wiem jak zmodyfikowac zebraTable aby dzialal razem z show_hide, ktory wyglada tak:
function start_section( $id,$product ) { ?> <table id="tabelka" width="100%"> <tr onMouseOver="this.style.background='orange'" onMouseOut="this.style.background=''" > </a></td> </tr> </table> <div style="visibility:hidden;position:absolute;" </div> <?php } Wyswietlanie wszystkiego odbywa sie w nastepujacy sposob [php] foreach( $products as $product ) { start_section($product['id_wycieczki'],$product); } ?>
Problem polega na tym, ze w tej petli jakby nie patrzec tworze kilkanascie tabelek o id="tabelka". Wiec niestety zebraTable nie dziala jak trzeba. Czy jest jakis sposob, aby np zebraTable zliczala tagi table(zamiast tr jak tutaj) i na ich podstawie "kolorowala " wiersze