Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bardz dobre słuchawki do rozmów głosowych.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kodereq
Na wakacje dostałem pracę zdalną w agencji interaktywnej. Wymagany jest kontakt głosowy.

Jaki model słuchawek z mikrofonem polecicie do takich zastosować ? Cena praktycznie nie gra roli (co nie znaczy, że nie powinna być rozsądna).

Zastanawiałem się nad STEELSERIES 5H oraz LOGITECH ClearChat.
in5ane
Polecam tego Logitecha, jest świetny. Mam i używam. W rozmowach, w grach, na filmach i do muzyki - nadają się do wszystkiego. KUPUJ!
Pilsener
1. Jak ma być dobry mic to coś dedykowanego dla graczy np. CS'a (sprzęt jednak drogi, około 300 zł i często trzeba sprowadzać)
2. Coś dobrego i uniwersalnego - polecam np. Logitech ClearChat Pro USB:
http://merlin.pl/Sluchawki-Logitech-ClearC...9.html#fullinfo - nie są może najtańsze, ale masz za to 3 tryby pracy (gra, muzyka, telefon - dzięki czemu uniknięto kompromisu, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego) , sterowanie poprzez dotykanie słuchawki a nie na kablu, średnie rozmiary, lekkie i trwałe - naprawdę świetny sprzęt, jednak co widać - kosztuje, wątpię, by były w sklepach typu media-szajs.

Nie sztuka wydać 200 zł i kupić dobre słuchawki - sztuka kupić za 200 kiepskie a za 20 dobre biggrin.gif
sztosz
http://pl.europe.creative.com/products/pro...p;product=16337 Fatal1ty Gaming Headset. Mam, są świetne, uszy w nich nie bolą nawet kiedy siedzę po kilka godzin, odłączany mikrofon. Dobre wytłumienie tła jak i jakość dźwięku (choć z dobrymi sennheiserami może na półce bym ich nie postawił. Jedyna wada dla mnie to zbyt czuły mikrofon, ale to tylko wtedy kiedy gram i np. x-fire mam ustawiony na to żeby sam wyłapywał kiedy coś mówię a kiedy nie, bo wyłapuje nawet moje "sapanie" winksmiley.jpg

Jeśli będziesz często je nosił to nie powinny Ci przeszkadzać nawet po kilku godzinach, ale są dosyć ciężkie, a niektórzy tego nie lubią, wtedy bym proponował raczej coś lżejszego raczej tego typu http://pl.europe.creative.com/products/pro...868&listby= HS-400.

Pamiętaj też że do rozmów VoIP jakość dźwięku oferowanego przez słuchawki nie ma większego znaczenia, bo sama jakość rozmów jest żałosna.
kodereq
Cytat(in5ane @ 19.06.2009, 23:04:01 ) *
Polecam tego Logitecha, jest świetny. Mam i używam. W rozmowach, w grach, na filmach i do muzyki - nadają się do wszystkiego. KUPUJ!

Masz wersję USB, czy Wireless ? Wireless jest drogi, ale wygodny - tylko czasem są z takimi problemy.
hwao
Ja używam od prawie 2 lat STEELSERIES 5H V2 i bardzo sobie je chwale, znakomita jakość dźwięku (głośniki jak i mikrofon) bardzo wygodne, całymi dniami z nimi siedzę, spadły mi już z milion razy i nic im się nie stało :-)

Używam ich głównie do gry w CS i Skype.
kodereq
Ja też się chyba skuszę. Powiem szczerze, że w czasie ostatnich kilku lat dziko grywam w Enemy Territory - słuchaweczki też by się do tego idealnie sprawdziły winksmiley.jpg .
pejott
Cytat(kodereq @ 19.06.2009, 22:56:47 ) *
Na wakacje dostałem pracę zdalną w agencji interaktywnej. Wymagany jest kontakt głosowy.

Jaki model słuchawek z mikrofonem polecicie do takich zastosować ? Cena praktycznie nie gra roli (co nie znaczy, że nie powinna być rozsądna).

Zastanawiałem się nad STEELSERIES 5H oraz LOGITECH ClearChat.

Mam SS5H i bardzo sobie chwalę, zarówno do gier jak i do normalnego użytku - rewelka.
Chociaż za tą cenę dostaniesz pewnie coś równie dobrego tylko do Twoich zastosowań.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.